Sigara haricinde şuanda kötü bir alışkanlığım yok. Sıra sigaraya geldi

10 senedir sigara kullanıyorum 6 senedir tütün sarıp içiyorum.
ilk senelerde günde 4-5 derken son 2 senede 40-50 derken bu sene günde 60-65 dal arası tütün içiyorum. Sabah sarıyor akşama bitiriyorum içmesemde yanımda yanık duruyor.
Azaltıp bırakmayı denedim ancak başaramadım,
bırakmanın kesin bir çözümü varmı? Nasıl bırakılabilir?
Tütünde hem pahalılandı hemde artık yavaş yavaş hastalandırdığını düşünüyorum. Ayda 1.5 kilo tütün içmeye başladım...
Merhaba arkadaşım faydası olur mu bilmiyorum ama ben nasıl yaptiğimi anlatayım. Öncelikle 24 sene hiç bırakmadım, hiç bırakmayı da düşünmüyordum, günde 26-28 adet kadar içiyordum, içmediğim yaşlarımı hatırlamıyorum, severek içiyordum maddi olarak ta çok umurum da değil zaten hayatımda başka hiç bir giderim yoktu. 72 gün önce bırakmayı aklıma koydum ( 2 yaşında kızım var ve onu rahatsız ettiğimi düşünerek ) önce ilk 3 gün çok zorlandım nerdeyse cezaevine düşecek kadar sorunlar yaşadım. Sonra geçici bir çözüm buldum likit sigara şeklinde 1 ay beni idare etti sonra onu bıraktım. Onu bırakmak çok kolay oldu. Yani bilseydim ilk 3 günde zor geçmeyecek ti belki de çok şükür 72 gündür içmiyorum ve şuan zerre canım istemediği gibi kokusu da cok rahatsiz ediyor. Bence bu yöntem ile deneyebilirsiniz. İnşAllah başarırsınız.
İyi forumlar