26 yaşına kadar okudum 2 üniversite bitirdim. İşletme mezunuyum. Hatta 3. sınıfta bir derste takıldım okulu bırakacaktım. Rahmetli babama anlattım 1 kez daha dene bakalım dedi. O gazla bir deneme daha yaptım 90 ile geçtim. Daha sonra mezun olduk kpss denedim olmadı. Asıl hedefim bilgisayar üzerine çalışmaktı. Bir kimya fabrikasında 9 yıldır çalışıyorum. Hala web işlerinde hobi olarak devam ediyorum. Aklım hep burada hiç bırakmak istemedim. Bir yandan lisans mezunuyuz ancak çalıştığım işyerinde hiçbir faydası yok ilkokul mezunu ile aynı şartlarda çalışıyoruz. Hatta az kalsın lisans mezunu olduğum için işe almıyorlardı üretimde çalışamazmışım. Beyaz yaka olarak almaları için kimya mezuniyeti arıyorlardı. Şükür, bereket versin kazanıyoruz ama 20 yaşında işe başlasaydım 8 değil 14 yıllık sigortalı çalışan olacak biraz daha emekliliğe yaklaşacaktık.

Bu devirde mezuniyetten çok kabiliyete bakılır. Bir web işi yaptıracaksam mezuniyetinden çok bana istediğimi veriyor mu ona bakarım. Kişiye göre değişir ancak rızkın 10 da 9 u ticarette derler. Hayatın ne göstereceğini bilemiyoruz. Hakkınızda hayırlısı olsun.