Her mezun olacak insanı aynı tutmanız sizce de mantıklı mı ? Bu iş için ne önemli öneriniz var mı ? Şirketlerin bizleri yönlendirmesini isteriz.
Hayır asla, bu dünyada kimse aynı kefeye koyulamaz. (benim eski bir personelim kendisini öncesinden de tanıyordum eline ne verirsen onu sana anında yapar verir hangi dili sorarsan sor muhakkak o işi en iyi şekilde yapar. Fakat halen daha üniversite okuyor bi türlü bitiremedi kaç yıl oldu

) Fakat 100 kişiden 90'i aynı anlattıgım mantıkda olursa bu iş sıkıntı demektir. Çünkü gerçekten çoğunlugu sadece mezun olmak için uğraşıyor aslında bir yazılımcı değiller...
1. Sadece o bölümü bitirip iş hayatına atılmak için o bölüm okunmaz. (çok kez denk geldim ftp'e nasıl girileceğini bilmeyen ama mühendis olmasına 2-3 ay kalmış insanlar gördüm)
2. Yazılım firmaları, çalıştıkları yada çalışacakları insanlara iş öğretmez. Daha doğrusu işin tekniğini söyler bunlar yapılacak denir. Tutup da birisi bana ftp'e nasıl giriliyor derse küfür etmekten farkı kalmaz. (daha önce yaşadığım için söylüyorum.)
3. En önemlisi üniversitelerde zaten adam gibi birşey öğretmediklerine defalarca kez şahit oldum işin sadece teorisini öğretip geçiyorlar uygulamalı hiçbirşey yok...
Benim en büyük tavsiyem bu işte kariyer yapmak istiyorsanız yada bu işi iyice öğrenmek istiyorsanız tek çıkar yolunuz araştırmak bir iş yapicaksanız 100 kez bozup düzelterek öğreniceksiniz. İstersen okulunu oku istersen kursuna git sadece sana öğrettiklerini öğrenmiş olursun kurcalamadığın sürece aklın yeniliklere ve fikirlere açık olmadığı sürece bu meslek yapılmaz