fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
neredeyse hayatımda hiç sigara içmedim,ergenlikte 1-2 tane zorla içmişligim var sadece.ama orta okul,lise,ünide içki çok içerdim.içki dedigimde votka,tekila gibi yani seçiciyim özellikle ünide resmen su gibi votka içerdim.tarsustayım o zaman,sabah uyandıgımda henüz yüzümü dahi yıkamadan yani yataktan kalkar kalkmaz buz dolabına gidip votkadan 2 yudum alırdım.evden çıkacagım zamanlarda asla cep votkamı almadan çıkmazdım,o derece içerdim yani.neyse,bi gün ortada hiçbi sebep yokken yeter yav arkadaş,ben bunu neden içiyorum ki diyip bıraktım.bu dedigim 2010 gibiydi,ondan sonra toplasan 1 çay bardagı dolusu içmemişimdir.o da arkadaş ortamında ısrarla aldıgım 2-3 zorunlu yudumdur yani.canım istemiyor,2 günde bi markete giderim yani sürekli görürüm filan ama hiç alsam mı acaba diye düşündügüm olmadı.bırakma olayında sanırım degişkenler önemli...mesela içki daha zararlı bişey olarak anılsada,çevremde benim gibi içkiyi kolaylıkla bırakan çok fazla insan oldu.ama sigarayı bırakan tanıdıgım çok çok az.kişinin iradesine filanda baglı tabi.

günde 60 tane sigara ne demek be abi adet olarak bilmiyorum ama benim eniştem çok içerdi mesela,sabah kalktıgında 1 kibritle sigarasını yakardı.o gün içerisinde bidaha kibrite hitiyacı olmazdı çünkü bi sigarası biterken,onun ateşiyle yenisini yakardı.sonra öksürükler,vücutda sorunlar artınca doktora gitti.doktor da ona,sigara içme abi zararlı bu dedi.adam direkt sigarıyı bıraktı bi anda o olaya çok gülmüştüm gerçekten.sanki bu yaşa kadar kimse sigara içme,zararlı dememiş yada bu çok faydalı iç sürekli filan demiş gibi.doktor 1 defa içme,zararlı diyince haaa,tamam o zaman diyip bi anda bıraktı sigarayı.

içkidir,sigaradır hem maddi olarak çok zararlı hem vücudu mahvediyor hem anlık zevkinden başka bi faydası yok.ben votkayı bıraktıgıma memnunum çok şükür,inşallah bırakmak isteyen arkadaşlarda kurtulur bi an önce.
Eniştenizin olayı efsane hocam Bırakıcam deyip direkt bırakanlar bir daha içmiyorda bırakmaya niyet ettikçe niyet bozuluyor.
eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hepsi kafada bitiyor.hayatımda en az 10 defa 150 kilolara yakın kiloya çıkıp 70-80 kloya düştüm.verirkende psikolojik alırkende psikolojik. sigarada öyle.
en etkili çözüm '' LOLİPOP '' tedavisi. kolalı,kakaolu,muzlu,kahveli,karışık meyveli kocaman lolipoplar var. onlardan alacaksın ama tabi önce kesin bir irade lazım.
Aynen abi tamamen irada de bitiyor, bırakcam deyip bırakan bir daha başlamıyor.
Meraboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
13 yıl boyunca sigara içtim. 3 sene boyunca bıraktım şimdi son 2 yıldır ne yazık ki yine başladım. İnşallah sizinki kalıcı olur.

Not: Sigarayı bıraktıktan sonra nargile, puro, elektronik sigara kullanmayın. İnanılmaz tetikliyor ve sigaraya büyük ihtimal yine başlarsınız.

Bırakmak için ekstra bir şey gerekmiyor şahsen. O gün bırakacağım dedim ve bıraktım 3 sene boyunca içmedim.
Teşekkür ederim hocam inşallah hepimiz bırakırız, yine 30-40 tane içsem sorun yokta böyle artık çok rahatsız oldum.