Yargıtay kararlarına göre, İmzalatılan senet borca karşı ise (borç senedi) o zaman iş veren bu senedi tahsil etmeyi talep ettiğinde haklı bulunmuş (9. Hukuk Dairesi 09.04.2015 2014/1643 E., 2015/13822 K.), ama senet teminat amaçlı alındığında (teminat senedi) ise o zaman yargıtay işvereni haksız bulmuş (9. Hukuk Dairesi 26.12.2013 2013/12038 E., 2013/35128 K.).
Sizin durumunuzda iş veren teminat amaçlı bu senedi imzalamanızı istemiş gibi görünüyor. Bu nedenle hoş olmamasına rağmen, yargıtay kararlarına göre o senedi icraya verdiğinde haksız durumda olacak. Tavsiyem, İş fırsatı güzel, maaş dolgun ve sizin için bulunmaz bir fırsat olrak görüyorsanız imzalayın, değilse hiç bu işe girmeyin.
Eğer imzalamaya karar verirseniz de işçi
..dan teminat amaçlı olarak
.. tarihinde
.. tutarlı imzalı senet alınmıştır şeklinde iş veren veya yasal yetkili temsilcisinden imzalı bu yazıyı almanızda fayda var.