Burak, bu durum değişmeyecek. Ne kadar kızarsak kızalım ne kadar hakaret edersek ederim iyi bir yaşam için bizim bir şey yapmamız gerekiyor. Her zaman derim, ayağımızdaki prangayı çıkarabilecek tek kişi biziz. Bir başkası bize yardım etmeyecek. Buna ailen ve akrabalarında dahil. Hayatımın son 15 yılı dolu dolu bir belirsizlik içinde geçti ve geçmeye de devam ediyor. Bir şekilde bu belirsizliğin içine girdim ama şunu görüyorum ki, kimse bu zorluğunu görmüyor.
İsyan etmek için o kadar çok nedenim var ki ama neden isyan edip de kendimi hayattan soğutayım. Bir gelişmeye adadım kendimi. Bu gelişimin meyvelerini almak için sabırla devam edeceğim. Çok şükür, kimse bana al şunu bu da senin demedi. Deseydi belki de kendimi geliştirmek için bir nedenim olmayacaktı ama artık büyük bir nedenim var.
Hangi durumun içinde olursan ol, sakin kalmayı öğrenmen gerekiyor. Yoksa o durumun içindeki zorluk anlaşmalı gibi daha da büyüyor.
Bir prangadan bahsettim. Bu prangayı sen çıkaramazsan bunu çocuğuna aktaracaksın. O da bu pranga ile debelenmeye devam edecek ve o da sana, bana ve bu sisteme laf atacak. O yüzden, sabrımıza sükutu giydirip tevekkül etmek ve sessiz bir şekilde çalışmak gerekiyor.
Başarına...