Hocam sizin gibi kiracım olsa ben o evi satarım ama evi olmayan birine satarım ki sizi evden çıkarmak istediğinde devlet o kişiyi haklı görüp sizi evden atsın
Dalga geçiyorsunuz resmen.
Bir kiracımız vardı 15 sene oturdu çıkarken evdeki bir çok şeyi kırmış dökmüş yaptır dediğimizde 15 senelik kirasının toplamını hesaplamış ben size ev parası kadar para ödedim diyordu. Dayak yiyecekti bizden , piyasadan 2 katı ucuza oturmuştu hep.
Neyin sadakası ? adam size hibe etmek için mi yaptı o evi ? Devletin verdiği tefe tüfe oranı bile normalden düşükken siz sadakam olsun diyorsunuz. bunu ev sahibinin yüzüne söyleyin lütfen.
Ben zaten tefe tüfe oranında artış yapacağım dedim yalnız. Verdiğim parayı ister sadaka sayarım ister hibe ev sahibi aldığı paraya baksın ev sahibi ilede bu şekilde konuşuyorum geçen sene kiraya benim zorumla 100 tl zam yaptım. Ev sahibi 300 tl zam istiyordu. Ev sahibi sürekli o an kiraya verilen evlerin fiyatına bakarak aynı rakamı istiyor bu normal mi ?
Şahsen kiracım bana öyle bir şey söylese onu 1 günden fazla evde tutmam.
Ev sahibim bu dediğinizi bana söylese ya evi satacak ya 1 yıldan erken çıkmam.
Sizde kiraya zam yaparken aynı binada kiraya verilen evler kaç liradan kiraya veriliyor diye bakarak mı yapıyorsunuz ?
Geçen sene benzin 8 di bu sene 26 (ben bunu yazana kadar 27) (sen bunu okuyana kadar 28)
Enflasyon 100%'ün üzerindeyken, aklı selim şeyler yazmamışsın.
Suçlun da ev sahibin değil.
Ev sahibim suçludur demiyorum oda piyasaya göre zam yapmak istiyor olabilir, suçlu değil uyanık sadece. Ben eve yeni taşınıyormuş gibi aynı rakamı ödemek istemiyorum sonuç olarak bende bu yönden haklıyım. Birde yasal yönden de haklıyım.