9. Günü ben uydurdum ama muhtemelen enteran olurdu. ) Böyle tarih mi olur, yaşlandık mı şimdi, daha gün gibiydi oysaki 😁 😁

Şaka bir yana, teknoloji sektörü bu sürede nereden nereye geldi. İnsanın aklı almıyor. R10'a üye olduğum günkü teknoloji nerede, bugün içinde olduğumuz teknoloji nerede?

Garip ama hepimiz kabullendik bunu, kimine göre bunun adı (gelişim, medeniyet) kimine göre ise (yanlış yolda olan bir gelişme ve büyük bir felaket) bunu burada tartışacak değiliz tabi )

Teknoloji, ancak ve ancak İnsana hizmet ve fayda götürmelidir. İnsan yaşamını kolaylaştırmalı, katkı sağlamalıdır. Bilinçle kullanılmalıdır. Sorumluluğu geliştirenler alıyor elbette ancak bu kişiler çeşitli nedenlerle bazı istisnalar yapabiliyorlar ve bunlarda toplumsal yıkımlara neden oluyor. Umarım ki burada herkes faydalı işler yapar. Teknoloji ihracı konusunda çok gerideyiz. Hindistan diyoruz bunlar bile Türkiyeden çok ileride. Elbetteki şartlar birçok şeyi değiştiriyor ama şunu unutmayalım ki bugünün devleri dün bir iki kişi harçlıklarıyla bir araya getirerek bugünlerde devleşti. Ufkumuzu geniş tutalım. Dünyada gelişim süreci Türkiyeye göre çok daha hızlı ve başarılı. Bu büyük bir gerçek ama hiçbir şeyde bu dünyada imkansız değildir. Öncelikle insanın bunu kabullenmesi gerek. Garajda kurulmak, hiç olmamaktan iyidir diyenler, para yok, ekonomik kriz var diyenler gibi olmadılar bu ortadadır. İstikrar önemli, disiplin, özveri bunların hepsi önemlidir. Bıkmamak mesela buda önemli. Her gün aynı şeyleri yaparak hedefe küçükte olsa ilerlemek, küçük küçük ulaşmak, hiç ulaşamamaktan iyidir her zaman. Eğer ki hedef büyükse öyleyse azimde büyümeli, zorluklara karşı tükenmemeli, sabırlı olunmalıdır. Başarı inşallah beraberinde gelecek, ülkemiz, insanımız, vatandaşlarımız kalkınacak, refahta beraberinde inşallah artacaktır.

Sektöre küçük büyük yatırımlarla,
Umutla ekmeğinin peşinde olanlara kolaylıklar dilerim. Allah cümlemizi muvaffak eylesin. Sektöre faydalı insanlar eylesin. Birkaç günlük dünyada birbirimize dost, düşman eylemesin.

Cümleten hayırlı geceler.

Dipnot : Benim dönemde üye olanlar ve özellikle R10'da 9 yıl 9 ay 9 gün önce üye olan varsa yoruma beklerim.
Yaşlandık mı ne, ses verin., 😁😁😁