Yıllarca n11 üzerinden hem alışveriş yaptım hem de ürün sattım ancak en güvendiğim pazaryerleri arasında idi ama en son alışverişimden sonra bir daha kullanmamak üzere üyeliğimi iptal ettim. Gerçi onlar için fark etmeyecek ama alışveriş yapanlar extra dikkat etsin. Son iki alışverişimden dolayı güvenim kalmadı...
Bir iki ay önce teşhir ürünü bir laptop vardı satıcı ile görüştüm sorunsuz olduğunu söyledi ama laptoptan tuhaf sesler geliyordu (Fan sesi değildi daha çok ram cızırtısı gibi) bu yüzden iade ettim. Bilgisayarım bozulduğu için yeni pc almak gerekiyordu ama iade ettiğim ürün bedeli ban geç geldi bu yüzden epey mağdurda oldum. Ürün bedeli belki de bankadan kaynaklıda olabilir bunun için net bir şey diyemem...
Son alışverişimde ise ithalatçı garantili tuşlu bir nokia telefon aldım ama ürün orjinal olmayabilir... Annem için aldık kullanamıyorum diyordu bizde yeni olduğu için alışamadı düşüncesindeydik ama öyle değildi ürün bozuk dili Türkçe yapmama rağmen bazen Türkçe bazen yarı İngilizce idi... Sadece bunlarla kalsa iyi görüşme esnasında arama gelse telefondan ses gelmiyor, müşteri hizmetleri görüştüğünüzde bu telefon tuşlarını algılamıyor ve sık sık tuşlar çalışmıyordu.
Son alışverişimde satın aldığım telefon orjinal değildi durumu bildirdim 10-12 gün sonra müşteri hizmetleri bana ürün teknolojik ürün garantiye yollayın dedi... Tamam dedim yapacak bir şey yok yolluyayım ama nereye dedim müşteri hizmetleri pek takmadı. (İthalat garantili olduğu için Nokia servisi bakmaz) Bu arada evi taşıyoruz çocuklar telefonu bulmuş suya da tutmuş. Böylece telefon elimizde patladı garantiye yollasam bana kullanıcı hatası diyecekleri için yapacak pek bir şeyde kalmadı...
Kısaca orjinal olmayan bir ürün olduğunu bildiriyorum onlar ise bize yalancı muamelesi yapıyor. Orjinal bir ürün aşağıdaki gibi olmaz...