lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yatırım alım gücünü arttırmak için yapılır, bunu anlatmaya çalışmış arkadaş. Geçen sene aldığı kira ile bu sene aldığı kira karşılaştırmasında alım gücü düşmüş, yatırımın anlamı kalmamış.
Hocam haklısınız ama yatırım yaparken bana mı sormuş bana sorsa ben ev al demezdim

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizimde 5 tane dairemiz var kirada Toplam 7m TL değeri var toplamda aldığımız Kira : 5000 TL ( Toplam ) yakında bu para faturalara yetmeyecek. Sizce bu normal mi ?

7M TL Kira bedeli 5000 TL mi ? Biz şimdi bu kiracılara nasıl zam yapacağız. Yapınca kabul edecekler mi ? Bu enflasyonla fiyatları bir seneye kalmaz %50-70 arası daha artar 10m TL olur. Bizim enayiliğimizin sınırı nedir acaba ?

Sabrımız bir yerde taşacak sonunda satacağız alan adam döverek mi çıkarır evimi yakar bilemem artık.

Arabam bozuldu usta 2 günde yaptı verdi 30 bin TL para aldı. 25 Bin TL altına yapan usta yok çok yoğunlar 1-2 ay sonraya gel diyorlar Enflasyon takla atıyor ülkede..

1100 = 2000 normal orta yolu bulur 1850 dersin konu kapanır.
Kiracılar bu evin değeri şu kadardır bu kira ev sahibime az gelir diye düşünmez hocam yanlış anlamayın. Benimde arabam bozuldu geçen hafta yarım gün yattı 9400 ₺ ödedim ucuz hiç birşey yok dediğiniz gibi ev sahibinin tek geçim kaynağı buysa onun içinde aynı zorluk var ve oda haklı olabilir. Ben kiramı bir anda ikiye katlamasına kafam attı o yüzden yasal olarak neyse o kadar zam yapacağım. Arkadaşım var kirada, ev sahibi her yıl 50 - 100 tl zam yapıyor hayret ediyorum.

SARI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eviniz varsa sakın kiraya vermeyin ..kira alma stresi yetiyor.ezik oluyorsun kiracı kral..konuyu açan arkadaşı ne kadar rahat,zam yapmayacagım 1 seneye cıkarım ..evin tapusunu veriyorsunuz sanıyorlar..boş dursun kafanız rahat olsun.
Aynen dediğiniz gibi kira vermeden oturan bile var hocam ben yine adamıda düşünüyorum yasal oran neyse o miktarda zamlı olarak göndereceğim kirasını. Benden iyi kiracı bulamaz