Çok teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için mutlaka uygulamaya çalışacağım.
yabancı subredditlerde vakit geçirebilirsiniz, ilgi duygduğunuz konulardaki gruplara üye olarak paylaşımlar yaparsınız, yorum yazarsınız, anlamadığınız yerlerde google translatei mutlaka kullanın, 23 yıldır ingilizce öğreniyorum, hala sık sk sözlük (google translate urban dictionary, tureng vs
) kullanıyorum.
Ayrıca daha önce izlediğiniz favori dizilerinizi/filmlerinizi ingilizce altyazılı izlemeye çalışın (türkçe değil, ingilizce altyazılı). İngilizce replikleri evinizde tekrarlayın. Mesela en çok tekrarladığım repliklerden biri : If anything in this life is certain, if history has taught us anything, it's that you can kill anyone."
Bir de mutlaka ama mutlaka aksana dikkat edin, hintlilerle pakistanlılarla dalga geçiyorlar insanlarımız, ancak türkçe aksanı bile iticidir, özellikle de th, ng, a karakterleri içeren kelimelerin nasıl okunduğunu öğrenin google translate ile, sonra da pratik yapın.
Bir de filmlerin, dizilerin ingilizce altyazı dosyalarını çevirmeye çalışın google translateten yararlanarak. Gerçek hayatta kullanılan jargonları, deyimleri ve atasözleri de yavaş yavaş öğrenmeye başlarsınız böylece.