Hocam hiç mantıklı değil söylediğiniz.
Bir yanlışı diğer varsayım yanlışı ile doğrulayamazsınız. Dediğiniz durumda kiracı hay hay der o paraya daha iyi eve çıkardı.
Hatta ev sahibi o kiracıyı kaybetmemek için(belki 1-2 ay evi boş kalacak) mecbur indirim yapacaktı. Dediğiniz olay çalışmazdı yani.
Ülkede herkes mağdur durumda ekonomi yüzünden. Ev sahibi ve kiracıda mağdur.
Muhtemelen milyonluk bir eviniz olsa ve içindeki kiracı 1.000TL ile oturmaya devam etse yine böyle düşünür müydünüz bilmiyorum. Ben empati yapıyorum ev sahipleri için zor. Kiracılar için empati yapmak istemiyorum kalbim sıkışıyor çünkü :=)
Ben ÜFE/TÜFE ye göre arttırmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Bazı ev sahiplerinin belki işleri kötü gidiyor o ev kiralarından aldığı destek ile geçiniyor belki.
Boşverin ev sahiplerini, malına oturmuşum zaten çıkaramaz uğraşsın dursun fikri çok yanlış.
Ben yorumları gördükten sonra şahsen yarın birgün ev alacak olsam kiraya vermem. Hatta bu yorumlardan ev almam bu ülkede. Ekonomi kötüye gidecek ve ben malımla, yatırımımla rezil olacağım.
Mantıklı bulmamanıza saygı duyuyorum. Fakat bir gerçek varki durumu kötü diye ev sahibi bunu kiracıdan yasanın üzerinde bir oranda kira artışı alarak çıkartamaz. Ev sahipleri bir araya gelip bir sendika kurup gerçek enf/tüfe çatalının kapanması için hakkını arayacak. Başka bir yolu yok. Ha buda mantıklı gelmiyorsa zaten ekstra bir açıklama yapmama gerek yok kendim adına vakit kaybına girer bundan sonrası.