Arkadaşlar eğer mevcut durumun tam tersi olsaydı yani gerçek enflasyon tüfe'den az olsaydı şu anda nası kiracıların %90'ı sadece kendi hakkını düşünüyorsa o zamanda ev sahiplerinin %90'ı yasa bu şekilde gerçek enflasyonun tüfeden düşük olması bizim sorunumuz değil diyerek kendi hakkını savunacaktı.
Olay çok basit, kiracı tüfenin altında ev sahibi tüfenin üstünde arttırım yapamaz.
Bu tarzda konularda ev sahiplerinin gelip hakkını yasalara göre arayan kiracılara "ev sahiplerinin hakkı ne olacak, yüklenmeniz gereken kişiler ev sahipleri değil" tarzında yorumlar atmasını çok mantıksız buluyorum. Bunu yaparak asıl ev sahipleri kiracılara yükleniyor. Burada gerçek enflasyon ile tüfe arasında fark var diye ev sahiplerinin hakkını kiracılar savunacak değil zaten herkesin zibilyon tane sorunu var hiç bir kiracıda kalkıpta ev sahibinin durumunu düşünecek hal kalmadı.
Tavsiyem ev sahipleri kiracılar yasalara göre artış istiyor diye kiracılara laf anlatmaya çalışacaklarına benzer sorunlar yaşayan ev sahiplerini bir araya getirerek hakkını hükümete karşı arasınlar. Kiracılarda bu noktada zaten tüfe ve gerçek enflasyon arasında ki çatalın kapanması için destek atar. Ama ev sahipleri gelip kardeşim gerçekte enflasyon bu kadar mı ben kafama göre bu kirayı arttırıyorum diyemez. Durum tam tersi olsaydı aynısını bu sefer kiracılar yapamayacaktı. Çok basit bir denklem.
Burada ev sahipleri isyanı yanlış yerlere ediyor. Kiracıların bir suçu yok tek istedikleri yasaların izin verdiği oranlarda artış alarak barınmak.
Güzel yorumunuz için teşekkürker gayet açıklayıcı.