Evet arkadaşlar 1100₺ ödediğim kiramın yılı doluyor ev sahibim arayıp 2000₺ istedğini söyledi. Şimdi ben bunu ne yapayım sabahamı bırakayım ?
Edit: Kira artışı bu ay olacak olsaydı tüfe oranına göre yanlış hesaplamadıysam 1485₺ üzerini isteyemez. Haziran ayının tüfe oranı açıklandığında o orana göre tekrar hesaplama yaparak kirayı kendim belirleyeceğim. Ev sahibine bırakırsak kirayı ikiye katlayacak matematiği falan yok heralde.
Edit2: Arkadaşlar konu çok uzadı ve farklı görüşler var, kira zamı günü geldiğinde o an aynı binada diğer evler kaç liradan kiracı buluyor diye bakıp aynı rakamı talep eden ev sahibine acıyan ve haklı gören bir grup var. Ben 3 yıllık kiracı bu eve bugün taşınıyormuş gibi mi kira vermeliyim yani ? Benim kira sözleşmemde %10 artış yazıyor. Ben istersem 1210 tl kira verip oturmaya devam edebilirim şuan. Mahkemelerde uğraşsın dursun derim ve yasal olarak haklıyım. Tabiyki herşeyin fiyatı arttı v.s bunu göz önünde bulundurarak tüfe oranı neyse onu uygulayacağım. Evimden çık derse yokuşa süreceğim.