Merhaba,
  1. Bu işin altın kuralı; eğer ki yazılım işine gönül vermemişsen yani şu yaşına kadar hiç ilgini çekip araştırmaksızın nedir ne değildir diye sorgulamamışsın bu sebep ile bir yazılımcı olma ihtimalin ne yazık ki yok
  2. Sürekli olarak bu mesleği düşünmüyorum, bu yazında zaten direk kaybettin birinci maddede demek istediğimi kendin demişsin senin şuan ki düşüncen bana göre üç beş yolumu bulayım derdine düşmüşsün gibime geldi sözlerimi yanlış anlama
  3. Yazılım işi kuaförlük yada çay ocağı gibi birinin yanına gitsem bana öğretir gibi düşünüyorsunuz ama o hiç öyle değil ben kendi şirketime stajyer dahi almıyorum bu problemleri çok yaşadığım için nedir peki sebebi diyeceksen de bize yetişmiş insan lazım benim öncesinde aldığım stajyerler ftp'e nasıl gireceğiz diye soruyorlardı ben şimdi bir dünya elimde iş varken para kazandığımız personellerimiz ile birlikte ekmeğimizi çıkarttığımız işleri bırakıp bunlarla uğraşabilirmiyiz ? yada bir başkası neden uğraşsın sizin amacınız çok çok farklı asgari ücret alsam ayak işlerini yaparım derdi olmuş biraz
Size tavsiyem yazılım işine gönül vermediğiniz sürece yani bu işin arka planını kendi kendinize sorgulamadığınız sizde merak uyandırmamış bir işe hiç girmeyin işletme okusan daha çok işine yarar

Hayatında başarılar dilerim