Piizmit41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum biraz sakin olman lazım. Yaşının çok genç olduğunu düşünüyorum, bazı noktaların farkında değilsin. Seni anlayabiliyorum. Fakat şunu unutma, kimse ne olursa olsun hiçbir zaman senin yardımına koşmayacak. Dediğin gibi aile bile bir yere kadar. Sorunların olduğu zaman kendini dipten kurtaracak yine sensin. Kötü bir durumda olduğun zaman insanların genelde kendi işlerine baktığını göreceksin. Bu noktada kendini geliştirerek iyi bir yere kendin gelmeye çalışacaksın. O noktadan sonra kimsenin sana karşı iyi veya kötü olan davranışlarının seni o kadar da etkilemediğini göreceksin. Sen bir yerlere geldikçe insanlar sana yardım etmeye başlayacak. Yaşadığın iyi şeylerin de kötü şeylerin de bir lütuf olduğunu ve aslında çok çabalasan da her şeye sahip olamayacağını fakat sahip olduğun şeylerin sana sunulan bir lütuf olduğunu bilmelisin. Bir eğitimci olarak akademik kariyerini tamamlayarak kendini geliştirmeni ve sevdiğin işi yapmaya başlamanı öneririm. Kendini ekonomik ve ruhsal olarak garantiye aldıktan sonra risk almaktan da asla korkma. İnsanların sana ne dediğini çok takma, her adımını kendin için atmaya bak. Çünkü seni sadece sen kurtarabilirsin. Güzel bir ömrün olsun, iyi akşamlar dilerim.
hocam ağzına sağlık. bana bile ilaç gibi geldi