Merhaba çifte vergi önleme anlaşması var ama Orada vergilendirilmeyen her kuruş TR hesabınıza aktarıldığı anda vergi konusudur. Oradan altığınız kartla burada harcama yaptığınızda bir sorun yaşamazsınız. Önemli olan TR banka hesabınıza para aktarılmamasıdır.
Daha öncesinde ben ve birkaç kişi buna benzer bir konu açmıştık, fakat pek yorum gelmedi. En azından 1-2 yorum bırakabilirseniz, merak edilen bu soru da cevaplanırsa çok sevinirim.
İngiltere de şirket kurulumu oldukça maliyetsiz ve Türk vatandaşı olarak Ingiltere de şirket kurulumu yapabiliyorsunuz. Çok ciddi miktarlara kadar vergi istisnanız var. (Sadece kiralık adres ve yıl sonunda kurumlar vergisini ödüyorsunuz.) Dolayısıyla yurt dışından ödeme alanlar için çok mantıklı.
Bildiğim kadarıyla Türkiye ile İngiltere arasında çifte vergi koruma yasası var. (Bu kısım yanlış olabilir lütfen düzeltin.) Fakat İngiltere de 85.000£ e kadar zaten vergi ödemiyorsunuz. Bu sebeple Türkiye ye getirirsem vergi ödemem gerekecek değil mi? E o zaman da İngiltere de şirket kurmanın bir avantajı kalmayacak.
Bazıları İngiltere deki şirketi gösterip WISE Business hesabı açıyormuş. Kartı Türkiye ye getirip direkt dolar cinsinden harcıyorlarmış. Bu konuda bir bilginiz var mı? Yasal olarak suç unsuru oluşturur mu?
Konu öne çıkarsa birçok kişinin bilgilenebileceğini düşünüyorum. Çoğumuz dolaylı yoldan yurt dışından ödemeler alıyoruz. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim.