orhansinane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ailemde üniversite değiştiren çok kişi var. Şimdi Kıbrısa geçende var TR dönende veya TR içinde değiştirende var.

Kötü konuşmak istemiyorum belki TR'ye gelseniz daha iyi olur ama 1 yıl uzar gibi görüyorum. Çünkü: Zaten 1 yıl daha okuyacaksınız bölüm derslerin olacak. Bunların yanında alt dönemlerden saymadıkları dersler olacak. Şansınız varsa hepsinin kredisi alabileceğiniz kredi sayısına denk gelir yoksa zaten kafadan uzatmış olacaksınız.

Ek olarak Kıbrıs okumak konusunda daha rahat. Şimdi her üniversitede sorunlu insanlar vardır ama TR'de bu durum daha fazla yani o 1 yılda olmayabilir.

Yine de dediklerimi bir fikir olarak alın. Benim fikrimle hareket etmeyin. Ama üniversite değiştirmek her açından sizi zorlayabilir. Şuan okuduğunuz okulda bitirebiliyorsanız değiştirmeyi düşünmeyin.

Zamanında abim benzer bir durum yaşadı. 3 ve 4 senelerini Amerika'da bir üniversitede okuyacaktı. O aralar dolar 3TL olunca vazgeçti çok para diye giden arkadaşları oldu. Onlar 2 senede bitirip geldiler. Abim TR'de farklı bir üniversiteye geçti 8 yıl okumuş oldu. Maddi olarak bize daha fazla masraf oldu.
Valla hocam dediğiniz gibi sıkıntılar olabiliyor burası dediğiniz gibi daha rahat fakat ekonomi Türkiye'yi 1 vuruyorsa burayı 2 vuruyor ilk geldiğim sene 130 tl ye bilet almıştım şimdi 1500 tl olmuş. Kira 1+0 eve 1800 dü seneye 4500 istiyorlar bide onuda dolar olarak istiyorlar belkide 4 ay sonra 6k olucak ve kıbrısta okuyanlar bilir senelik kirayı girişte peşin istiyorlar valla Kıbrıs beni çok yordu 1 dönem uzamasına felen razıyım yeterki kendimi kurtarayım burdan