1) Yönetim, JJ'in işine karışmamalı. Oyuncu tercihi hatalı dahi olsa arkasında durmalı. Oyuncu seçmemeli, performans değerlendirmesi hocanın takdirinde kalmalı.
2) Taraftar olarak bizler ilk hatalı sonuçta "YUUUUUUUH - İSTİFAAAAAA ! " söylemlerinden vazgeçmeli.
3) Sosyal medya iyi yönetilmeli, bir maçta linç yiyen futbolcuya sahip çıkılmalı. Taraflar olarak bizler bazen çok vicdansız olabiliyoruz. Taraftarımızın bir maçta Alex'i ıslıkladığını diğer maçta Doktoooor kralaex diye bağırdığına şait oldum. Veya Ozan Tufan, Emre Belözoğlu vb. türetilebilir. Şahsi olarak sevebilirsin veya sevmeyebilirsin. Ancak oyuncunun üstüne bu kadar da gidilip performansı düşürülmez arkadaş. Şimdi genç yeteneklerimiz sürekli övülüyor. Yarın hatalar çıkmaya başladığında teker teker linç yiyecekler. Böyle bir algı yönetimi olamaz. Tribünden bağırarak oyuncu çıkarıp oyuncu sokuyorsun. Böyle saçmalık olur mu yahu?
4) JJ. Medya önüne yem olarak atılmamalı, YALNIZ BIRAKILMAMALII! Vitor başarılıydı veya başarısızdı önemli değil. Adam FENERBAHÇE teknik direktörü olarak medyanın önüne defalarca atıldı. Bu kadar mı basit her şey? Kulübün kendisine saygısı olmalı...
5) Kamp alanlarında veya kulüp içinde ki zararlı insanlar temizlenmeli. Olmuyor deyip gönderilmeli. Medyayı bu insanların art niyetle beslediklerine inanıyorum..
Not: Özetle bunlar gerçekten sağlanırsa başarının geleceğine yürekten inanıyorum. Gerçi bunlar sağlandıktan sonra bence hoca faktörü de çok etkili değil ama neyse... Sonuçta İsmail Kartal'da gerçekten çok başarılı oldu. Devam edilebilirdi diye düşünüyorum. Yine de FENERBAHÇE Camiamıza hayırlara vesile olmasını kalpten diliyorum. Çok kaliteli bir hoca ile yolumuza devam edeceğiz. Umuyorum bu hasret bu sene bitecek!