FZaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 TL'ye satılan bir ürünü düşünelim;
1- %18 KDV
2- Ortalama %20 Trendyol komisyonu
3- Ortalama %15 kargo giderleri
Gelir vergisi, bağkur, işçi giderleri, stopaj, muhasebe ücreti vs. için de %30 desek, eder mi %83.. Yani 83 TL'si cebimize girmeden gitti. Bu ürünün bize maliyeti 10 TL olduğunu düşünürsek, 7 TL kâr ederiz. Ürün bir de iade filan gelirse zarar ederiz.
Ben hala trendyol'dan nasıl para kazanılabiliyor anlayamıyorum..
Aynı fikirdeyim. Kazanan da kazandığını sanıyor bence. 20-30 gün blokeyi söylememişsin bide o var. Buna devlet neden izin veriyor anlamıyorum yasal iade süresi bir üründe 14 gün ise bloke 14 gün olur 20-30 gün bloke demek saçmalık. Trendyol kazandığını birde bloke koyup deli paraları ya işletip ya faize koyarak katlıyor. Her türlü trendyol ve alıcı karlı oluyor bu durumda. Kazananlar ya üreticiler ya direk ithal eden firmalar yada market tarzı düşünüp az kar çok satış ile satış yapanlar toptancıdan alıp bu oranlarla kazanmak zor. Ben şuan telefon sektöründe toptancımdan alamadığım fiyata kulaklıkları trendyoldan alıyorum. Trendyolda satıcı fatura kesiyor kargo ücretsiz 135 TL gelen ürün aynı ürün toptancımda faturasız ve ayağına giderek 179 TL den alıyorum şaka gibi.