Selamlar,

Başımızdan geçen bir olayı anlatmak istedim. Daha önce onlarca kez sanal pos kurulumu gerçekleştirdik. Iyzico, Stripe ile çalıştık. PayTR kadar saçma bir dökümantasyon tutan firma görmedim. Sene 2022 ve modern geliştirme süreçleri hayatımızda uzun zamandır var. Bu noktaya dikkat çekmek istiyorum "Adamların dökümantasyon sayfasına giriş yapabilmek için kullanıcı girişi yapmamız gerekiyor". Evet bu gerçek. Ben gece vakti müşterimi uyandıracağım. Sonra telefonuna gelen SMS'i alacağım. Sonra dökümantasyon sayfasına ulaşacağım Bununla ilgili "Bize Ulaşın" formu üzerinden mail attım. Haklarını yememek lazım 1-2 dakikada dönüş yaptılar. Dönüş şu "Müşteri panelinize giriş yaparak, entegrasyon sayfasına ulaşabilirsiniz." Bitti mi bitmedi:

Dökümantasyon sayfasına bir şekilde ulaşabildim. Burada sorunlar daha büyük. Öyle bir dökümantasyon var ki akıllara zarar. Hata kodlarını bile doğru dürüst göstermemişler. Checkout almak bir zulüm. NodeJS veya PHP için Github repoları yok. Bazı variable'lar var ama onların ne olduğu yazmıyor. Sanki internet yokmuşta, o zamanlar oluşturmuşlar gibi bir dökümantasyonu var.

Iyzico'da ilk ödeme adımında kredi kartı saklama işlemi yapabiliyoruz. Bunda ayrı bir şekilde kayıt altına almak gerekiyor. Asıl bomba nokta da şurada:

Her işlem için token oluşturmamız gerekiyor. Bu tokenları oluşturmakta ayrı bir konu. Junior seviyesini geçtim mid bile burada çok zorlanır. 3 adet test kartı var. Kartların ne döndüklerini bile belirtmiyor. Şimdi POST işlemimi tamamladık ama bu seferde 401 kodu gönderiyor ve mesaj yok

Otursam, 1-2 güne bundan daha iyi bir API yazarım. Düşünenler, entegre etmek isteyenler 40 kere düşünüp, öyle hareket etsin. Iyzico dökümantasyonu ve hazır repoları çok kaliteli. Tek seferde kurulumlarınızı rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Az biraz kod bilgisi yeterli.

"Gelişmiş API" ile insanlara zulüm ediyorlar. Teşekkürler PayTR.

Dipnot: Iyzico veya farklı bir kanalla anlaşmam yok. Reklam yapmıyorum. Sadece tecrübemi herkesle paylaşmak istedim.