Merhaba sayın R10 ailesi.

Yaklaşık 1 yıldır askerdeyken bile e ticaret sektörünü detaylı bir şekilde araştırdım, ucu çok geniş olduğu için her şeyi biliyorum denilemez. Toptan al-sat işi için min 50k sermaye ihtiyaç olduğu için dropshipping ile başlayıp birikim yaptıkça sezonuna göre tek seri seri ürünler alarak satışı yaptığım ürünlerin arasına ekleyeceğim.

Web sitesi + instagram ve eğer her şey sıkıntısız ilerler ise pazar yerlerinde de satışa başlayacağım (trendyol, dolap) aslında bu tür yerlerde satış yapmayı hiç uygun görmüyorum, komisyon oranlarından dolayı, dolap ise teklif usulü ilerlediği için ürünü istediğin ücrete gerektiği kadar satamayacağımdan dolayıdır. Ama konuştuğum ve araştırdığım kadarı ile hemen hemen 10da 1 kişi bu tür yerlerde satış yapma amacı marka bilinirliğini arttırmak oluyor.

Web sitesini online 7/24 sipariş verilmesi ve instagram mağaza özelliği kullanımı için düşünüyorum yoksa google de üst sıralara çıkmak için binlerce lira başlangıç için veremeyeceğim, ilerleyen süreçler de uygun olur ise seo ile destekleyerek ads reklam çıkışlar yapacağım elbet.

yapılacak ve alınacak hizmetler;

-E-ticaret yazılımı : Forumda gate yazılım veya sensei333 hocalarımın yapmış olduğu yazılımlardan birini tercih edeceğim.

-Sosyal medya hesabı : instagram 50k hesap var, ama bunun çok yetersiz olduğunu düşünerek beytullah veya fatii hocamdan takipçi alarak hesabı destekleyeceğim. ( Sağlanılan hizmet güvenilir ve kaliteli olacağı için bu tür işlemlerin müşteri yanıltmak değil de, tam tersi müşterilerimin hesap içerisinde ki etkileşimi görerek tercih etmesinde ki şartlardan biri haline getirmek olacaktır.)

-Seo , backlink ve site içi seo: ayarlarını şuan için forumda net biriyle çalışabilirim diyemiyorum, kaliteli ve bol referanslı 2 3 kişi kestirdim gözüme sağladıkları paket içeriği ve fiyat karşılaştırması yaparak çalışma sağlayacağım.

Anlaşma sağladığım e ticaret sitesinin fiziksel mağazasını kargolama ve ürün kalitesini incelemek için ziyaret edeceğim, bu şekilde ürünleri gönül rahatlığı ile müşterilime önerebilir, ilerleyen süreçler de ise sorun yaşamamak adına da gerekli gördüğüm en önemli şeylerden biri.

Kiralık yazılımları kesinlikle tercih etmemekteyim, bunun en büyük sebebi ise yapılacak her işlem için neredeyse kaynak kodlu alabileceğim yazılım kadar ek ücret talep etmeleridir. Güvenlik açısından üst düzey olabilir, ama sağladıkları hizmet ve vermiş oldukları fiyatları yazılımın hak etmediğini düşünüyorum, tek seferlik olsa her neyse ama bunu yıllık ödeme haline getirip fahiş fiyatlar talep edilmesi bana uygun gelmemekte.

En önemlisi tabi şirket kuruluşu yapılacaktır, başta neyse sonda da o olacak, yarın bir gün karşıma bir engel çıkıp dağ gibi büyümesini istemiyorum, ilk 2 3 ay hayal ettiğim gibi satışlar yapılmasa bile muhasebe ücretlerini vermeye razıyım.

Aras kargo, mng kargo ve ptt kargo olarak 3 kargo firması var aklımda aralarında çalışmayı düşündüğüm kargo firması mng tabi belirttiğim kargo firmaları ile ben şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım bu sebep ile üçü de mantıklı geliyor, köy gibi yerlere kargo ulaşımı için ptt kargo diyebilirim bakalım mng ve ptt ile görüşmelere gideceğim fiyat alabilmek için ondan sonra detaylı karar vereceğim. (İnstagram üzerinde online butik açıp kargo anlaşması yaparken günlük +30 +40 kargo olur diyerek daha düşük fiyatlara anlaşma sağlayan kişiler olduğunu duydum iş yerinde arkadaşların tanıdıkları ve bizzat daha önceden bu işi yapmış kişi böyle belirtti, daha sonradan bunun kontrolünü zaten yapmıyorlarmış sanırsam tam bilmiyorum bu durumu.)

Daha bir çok şey yazmak istiyorum aslında ama konuyu daha çok uzatmak da istemiyorum, benim için sizlerin önerileri ve söyledikleri şeyler çok önemlidir, konuyu okuyup düşüncelerinizi ve şunlarıda yapabilirsiniz dediğiniz şeyleri lütfen iletiniz, çünkü bir emek verilecek ve bir bütçe ayırılacak, kimse batmak istemez emin adımlarla yürüyebilmem için öneri ve isteklerinize açığım.