Hocam, eskiden öne çıkan snippet yazılarım olurdu. fakat yaklaşık bir yıldır 1 tane yazım bile 0. sırada çıkmıyor. Bunun belirli bir sebebi var mı, nelere eksik yapıyoruzdur?
@Rothstein; hocamın yazdıklarına katılmakla birlikte, müsaadesi olursa bu soruya cevap vermek istiyorum, müsaadesi olmaz ise de cevabı silebilirim.
Kasım 2021 güncellemesinden sonra şöyle bir durum yaşadım, 1-2 web sitemin bazı anahtar kelimelerinde. 0. sıradan 1. sıraya geriledim fakat 0. sırada da herhangi bir web sitesi Google tarafından sıralamaya sokulmadı.
Yani bana ait olan 0. sıra herhangi bir web sitesine verilmedi fakat tüm 0. sıra sonuçlarım bir anda ortadan kalktı.
25.05.2022 tarihinde başlayan güncellemenin ilk gününde daha önce 0. sırada olduğum tüm kelimelerimde tekrar 0. sıraya yerleştim.
Örnek bir kelime sonucu.
Aynı durum SERP sonuçlarındaki FAQ yapılarında da vardı, SERP'te kullanmış olduğum FAQ'lar çıkmıyordu fakat artık çıkıyor.
Diğer yandan, bahsettiğim diğer sitede durum aynı.
Toparlamak gerekirse, Google'ın artık 0. sırada farklı metrikleri de dahil ettiğini düşünmekteyim.