mavimedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

2 senelik çalışma süreciniz ( sigorta süresi esastır) için 4 hafta ihbar süreciniz vardır. İhbar süreci işveren ile karşılıklı daha erken bitirebilirsiniz ama iş verenden yazılı olarak daha erken sonlandırıldığını almanız lazım. İhbar süreci boyunca 2 saat iş arama için izinli olacağınızı unutmayın. İhbar sürecinin " ben istifa edeceğim " diye değil de istifa kağıdınızı verdikten sonra başlar - son ihbar sürecinin başlama durumunu bir araştır derim-

İstifa durumunuzun kendi istediğiniz ile olursa tazminat hakkınız bulunmamaktadır. Yeni bir iş için çıkacağınızı belittiniz ama mevcut sözleşmeniz de " ayrıldıktan sonra belli süre aynı sektör firmada veya aynı departmanda çalışamaz " gibi bir madde var mı?

Genel olarak işveren ile alakalı durum.
İhbar sürecinde çalışırsam 2 saat izinli mi oluyorum? Yani mesai 8:30 da başlıyorsa 10:30 gelsem veya tam tersi 2 saat erken çıkabilir miyim? Tazminat ben kendim istifa ettiğim için yanıyor diyebiliyorum. Bu durumda işe 8. ayda başladım yani tam 2 sene olmadı. Bu süreçte hiç yıllık izin kullanmadım o nasıl olur? Ek olarak yeni iş şuan ki işle farklı sektörler hocam.