Ben "Yatırım karşılama" vaadiyle insanların hesaplarını toplayan kişilerin masum olduğuna inanmıyorum. Bu nedir yaa, ben öz kardeşime vermem hesabımı. Benim bankada ne kadar param olduğunu ne kadar kripto param olduğunu bir ben bilirim. Eşime dahi söylemem. ee, ne yapacakmışım ergenin biri benim yatırımımı karşılayacak bana sadaka verecek. Yok canim. Bir de başka biri de işini hakkıyla yapanları karalamayın demiş. Bana sanki yasal , vergisini ödeyerek iş yapıyor (!) Milletin kişisel verilerini belirten hesapları parasıyla dahi olsa satın almak , başkasına satmak yasal değil yani onlar size düzenli ödeme yapsa dahi yaptığınız iş yasal değil. Yasal olmayan iş yaparsanız bir yerden öbür yere atlarsınız, bir bakmışsınız ki dolan-dırıcının tokat-çının önde gideni olmuşsunuz. Hayatınız lekelenir, işleriniz yolunda gitmez aile ilişkileriniz daralır. Başkaları sizin hesaplarınız üzerinden para kazanırken siz ona verdiğiniz parayı alıp alamayacağınızı düşünerek normal işlerinizi bile yapamaz duruma düşersiniz.
Buna değer mi, tabiiki de değmez.
Bu düşüncelerini iyi niyetle yazdiğinizi varsayiyorum.Şimdi size yasal olmayan ancak kişilerin insiyatifine bırakılan birkaç ticaret sayayim.
Mesela sosyal medya hesabinizi veya kullanici adinizi satmaniz YASAL mı ?
Harita yorumları; Dükkan, mekan, restoran, yorumları ayrıca playstote uygulama yorumları, mail adresi alıp satmak YASAL mı ?
Yorumlardan yola çıkarsak o yorumlara bakan kişileri kandirmiş olmuyormusunuz?
Daha sayayim mi ? Daha birçok örnek verebilirim.Ama lütfen laf olsun diye yorum yapmayınız.
Burada öğrenci kardeşlerimiz, cebinde 5 kuruş parası olmayan insanlar da var.B
öyle fırsatları değerlendirerek ceplerine harçlık koymaya çalışıyorlar. Lütfen biraz daha sağduyulu olalım.Ben çözüm yolu bulunabilir diye örnek teşkil etmesi adına konu açtım.