Merhabalar...
Normalde WISECP'nin forumdan atılmasına sebep olan konuda bende kanıt ve destek sunarak çorbada tuzu olan tafyadan olsamda duyduğum kadarıyla WISECP çook ciddi bir yol kat ederek çoğu konuda WHMCS'den daha kolay ve öne geçen bir panel haline gelmiş şeklinde birkaç söylenti duydum. Benim bu konuyu açmam biraz iki yüzlüce olacak ama "iş" bu sonuçta, o gün WISECP yüzünden başıma gelenleri kanıtlarıyla sundum , müşterilerim verilerini bile kaybetmişti. Yinede aradan 2 sene geçti ve epey güncelleme almış WISECP. Aylık lisans olayını LifeTime lisansa, aylık tema olayını LifeTime tema olayına döndürmüşler. 2 seneden fazla WHMCS kullandım. Oda oldukça başımı ağrıttı.
WISECP bana epey çekici gelmeye başladı yani.

Kuracağım yeni iş ve şirket ABD merkezli olacak. Kendi sunucularımı ABD'de CoLocation olarak vererek başlayacağım. Türkiye'de şu an için aktif olmayı düşünmüyorum ama ilerde "Çoklu dil ve Çoklu para birimi" eklemekte istiyorum. Buradada ABD lokasyon VDS isteyen bir kitle var gibi.

Bana göre iki tarafın - leri +ları

WHMCS:
-Tema ayarlamak ve hatasız hale getirmek tam bir zulüm.Alacağım tema özgün olmayacak.Sıfırdan temaya binlerce dolarda harcayacak imkanım yok.
-Arayüzü benide müşterilerimide bazen çileden çıkarabiliyor.
-Aylık lisans / sınırlı müşteri / unlimited lisans bulmanın sıkıntıları
-Fatura sisteminin kaotik olması,çok fazla ürün alan müşterilerin faturalarının ve ürünlerinin dağ gibi birikip elle temizleme zorunda kalmak.
-Alınan ürünün otomatik onaylanması için bile ek modül gerekmesi . 10 15 tane ek modül almadan sistem kuramamak.
-Para birimi olayı tam bir eziyet. Burti'den para birimi modülüyle bir nebze düzenlemiştim ama yinede aşırı problemli. Dolarla domain satamamıştım.Ana para birimi dolar olsa bu sefer diğer ürünler sorun çıkarıyordu.
+Tema düzenleme konusunda bir sınır yok.
+Çok fazla modül ve birçok hizmet ekleme imkanı.
+Yeni modül + tema yazdırmak çok kolay.

WISECP
-Şirketle aram limone ^^
-Modül desteği sınırlı
-Temayı düzenleme imkanları sınırlı.
-Yeni modül ve tema yaptırmak çok zor.
+Eskiye oranla çok daha fazla modülün desteği var.
+Epey güncelleme almış ve hala alıyor.
+Tema düzenlemesi ve siteyi hazırlaması aşırı kolay.
+Herşey daha kullanıcı dostu, özellikle birden fazla ülkede
+Çoklu para birimlerini ve çoklu dili desteklemek daha kolay.
+Pterodactyl modülü bile gelmiş.

KARAR VERMEKTE ZORLANIYORUM. Özellikle "tecrübeli" üyeler biraz fikir verirse ve karar vermeme yardımcı olacak şeyler yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.