Merhabalar;
Daha önce forumda kira ile ilgili bir çok konu açıldı. Tesadüf az önce kira sözleşmesi önüme geldi ve kotrol ettim.

Nasıl Kiraladım?

İlk olarak kiralık ev ararken komşumuzun yönlendirmesi ve kefil olması ile 3 katı da boş olan ilk katı kiralık yere bakmaya geldik. Alt kat ve 3. Kat ev sahibinindi (alt kat babasının) ev sahibi 3 katta duruyor ama aslında merkezde (çanakkale merkez) kalıyorlar, yani hafta sonları geliyorlar.

İlk olarak alt kat 350 fiyat vermişti. (2019) eşim pek beğenmedi, 3 kata bakabilir miyiz dedik. Çıktık baktık orası daha güzel, dedik tutarsak burayı tutalım sis zaten pek gelmiyorsunuz. 450 TL’ye 3 katı tuttuk, ev sahibi eşyalarını alta taşıdı.

2 sene 3 katta kaldık, 3 seneye girerken kirayı 500 yaptı, tamam dedim.

Bu arada kiramızı hiç geciktirmiyoruz. 3 sene babaları evleri bölüştürdü (resmi olarak) 2 ve 3 katlar çocuklara özel, ilk kat ortak. Büyük olan herkes evine geçsin demiş. Ev sahibi durumu iletti. Tamam o zaman siz yukarı biz aşağı geçeriz, yeni sözleşme yaparız çünkü sözleşmenin bitmesine daha 6 ay var dedim. Ayrıca kirada artmaz çünkü bu parayı bu kat için ödüyorum dedim. Tamam dedi.
Akabinde hemen eşyaları yine yer değiştirdik, yeni sözleşmeyi yaptık ve elektrik su devrini gerçekleştirdik. Kira 500..

Sözleşme örneğini aşağı ekliyorum.

soru sormanıza gerek yok. Örnek olarak ekliyorum. Çok işim var.
İyi forumlar