Merhaba,
2011 yılından beri sunucular ve yazılım ile ilgileniyorum. Hep back-end dilleriyle çalıştım. Görsellikle çok ilgilenmeyip, hazır temalar vs kullandım. Son 1 yıldır CSS dilinde ilerlemek istiyorum ancak 5 6 kutuyu yan yana koyup güzel bişey ortaya çıkaramıyorum. Bu deli etmeye başladı cidden.
Youtube anasayfasını düşünün. Yan yana videolar vs. var. Başlangıç aşamasında css bilen biri bile yapabilir. Altı üstü kutuları yan yana koyup geçeceksin gibi basitçe düşünüyorum.
O bile bana çok uzak geliyor, ki css ile ilgili çok araştırma yapmama rağmen. Resmen bir tabu oldu css konusu.
Kimi insanda görsel beceriler daha üstündür vs vs bunları biliyorum. Ancak bu kadar da zor olmamalı diye düşünüyorum.
Özellikle konumlandırma konusu. Bir çok kutu yaptın ve istediğin yere istediğin sırayla koyacaksın vs gibi düşününce o konumlardırma kısmında kanım çekiliyor resmen.
Abartıyor muyum?
https://www.udemy.com/user/melih-ozkara-2/
Kaç kurs almışım saymadım ama 15 sayfa kurs var ve aldığım kursu en azından işime yarar dediğim yerleri incelerim, notlar alırım. Kursu alıp bırakmam, incelerim.
Örneğin bir dil dikkatimi çekti veya lazım oldu. Veya bir framework. Kursunu alırım, araştırma yaparım, örneklerine bakarım ve max 2 3 haftada birşeyler yapabilecek düzeyde öğrenirim.
Bunu genelde zevk için yaparım.
Back-end işlerini, hesaplama olsun, algoritma olsun, hani beyin yorgunluğu derler ya, ben onu seviyorum cidden. Ama azıcık görsellik cidden şart.
Son olarak bence CSS ile uğraşan kişiler uzaylı.