RuzgarSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yazdıklarınızdan anladım ki sadece domain al satı ile uğraşıp projelendirme ve daha ilerisi hakkında pek uğraşmamış sadece yüzelsel bilginiz mevcut. Domain al satı yaptığınızda anladım ki sizin kıstasınız semrush vs sitelerde sorgulattığınızda kelime öbeklerinin çokluğu. O kadarına bakarsanız yanılırsınız. Amaç gelir elde etmek ise boşa emek/zaman/para harcamama amaçlı daha detaylı araştırma yapmak gerekiyor. Örneğin adsense gelir modeli mi düşünülüyor? Tbm oranlarına vs. baktınız mı? Sektördekilerin şu anki yerlerine gelip hit almak için harcadıkları emek ve paraya baktınız mı? Her yazdığımı incik cinciğine kadar açıklama yapmama gerek yok bence. Gerçekten domain değerlendirecekseniz bakacağınız çok fazla şey var. Sizi tenzih ederek söylüyorum ki öyle domaini değerlendir r10+ vereceğim diye konu açılıp herkesin pohpohlamasına benzemez bu piyasaların gerçeği Bir çok domainin reg fiyatına bile üzülüyorum. Çoğu çöp olup gidiyor. Paranıza yazık.
Benim burada arkadaşa reg fiyatına gider denmesinden dolayı üzüldüm. içerik araştırmadan yorum yapanlar var.250 tl altında değer verilen domainler zaten değersiz benim gözümde. değerli bir domaini değersizmiş gibi aksettikleri için kızdım. araştırma yapıp min değeri 250 eder bir domaindir. arkadaşlar 75 tl reg fiyatı eder diye diretiyor. neye göre kime göre eder. bilgi vermeden 100 eder diyor. ben buna kızıyorum. bir domaini alıcak kişi bakacak inceleyecek. ona göre fiyat verecek. kelime öbekleri ile seo yapılarak proje iyi olurmu olmazmı diyerek fiyat biçecek. kimse değer biçme konusunda araştırma yapmadan fiyat biçiyor. bundan dolayı fiyatları belirken bir kriteriniz olmalı diyorum. fiyat onun bunun demesine göre değil alıcının teklifine göre belirleniyor....