Sdcajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam Hacizli mal yani haram Karar sizin hocam Yıllardır emek emek biriktirdiğiniz parayı kullanmak sizin kararınız ama Ben olsam kesinlikle girmem
Kesin bir bilgi,delil, fetva olmadan direk haramdır demek dinden çıkarır. Lütfen bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapmayınız. Çok tehlikeli.

“İcra ile sattırılan malların genelde borca mukabil olduğu bilinen gerçektir. Bu tür satışta artık mal sahibinin yetkisi hükmen kalmamıştır. Buradaki tasarruf yetkisi icra makamına geçmiştir. O da kendi rızası ile satmaktadır. İcra makamının satış yapması da zaruretten dolayıdır. Buradaki zaruret, malın satılarak borcun ödenmesi ve hakkın ehline teslimidir. Bundan dolayı icra yolu ile yapılan satım akdi dinen de geçerlidir. Bu konunun zahiri kısımıdır.”

KAYNAK: https://sorularlaislamiyet.com/icrad...-etmeliyiz?amp