Öğün olarak yiyin, 5 köfte yediyseniz mideyi doldurmak için bol bol yeşilik. Kalkıp hayattan bezdirecek diyetlere başlamanıza gerek yok. Yediğinizde "karnınız doysun. Köfteyle yoğurda domatese salatalığada abanın.
Öğünü 500 600 kaloriyle sınırlayın. Ki bu kalori miktarıyla hem lezzetli hemde bol bol yiyebilirsiniz.
Doyurucu şeyler yiyin, protein ağırlıklı. Bir etin midede sindirilmesi 4 saatten fazla sürüyor. Yumurta tok tutar . Hatta 1 yumurtayı yakmak için vücut yumurtanın verdiğinden fazla kalori harcar.
Akşam geç saatlerde illa acıktıysanız yoğurt muz gibi tok tutan ama az kalorili şeyler yiyin.
Bol bol spor. Koşmaya gerek yok, 1 saat yürüyün, Adım atmak için bahaneler üretin.
Aşırı yerseniz ve b.kunu çıkardıysanız kusun abi. İğrenç gelecek biliyorum ama 4-5günlük emeği harcamanızdan iyidir. Eninde sonunda bir yerde iradenizi kaybedeceksiniz. Alışkanlık haline getirip çeşitli hastalıklara yakalanmamak için sadece nadiren son çare olarak kullanın.
Ve en önemlisi KALORİ HESABI YAPIN. Şu FATSECRET denen uygulama mesela çok iyi. BİM'den aldığınız ürünün bile kalori değeri var.
Benim mesela 1.86 boy 85 kilo şu anda ben bu değerleri ve senaryoyu diyetisyenin bana söylediklerine göre yazdım, 2200-2300 kalori alabiliyorum, hareket edersem 2500 2600 'e kadar.Diyet yaparken 1500-1600 kalori alarak , üstünede 1 saat yürüyüşle günde 1000 kaloriden fazla açık oluşturabilirsiniz. Varsa Eliptik bisiklette koşmak kadar kalori harcatıyor hemde çok emek sarf etmeden (saatlik 700'e kadar).

103'ten 83 'e düşmüş birisi olarak diyetisyeninde sözlerini katarak yazıyorum bunları.
Hapla olsaydı arkadaşlar, dünyada obezite diye bir sorunumuz olmazdı. ABD'de hap vitamin almak marketten ekmek almaktan kolay ama burada obezite salgın gibi . Fast burner-yağ yakıcı vb ürünlerin vücuda verdikleri zararlarını internetten araştırabilirsiniz. Dünyada "ilaç" dediğimiz kavramın daima "yan etki" ile geldiğini unutmayalım.
Oruç tutmakta iyi kilo verdiriyor ama iftar yemeğini 1000 kalori civarı tutup sahurda sadece 1 yumurta - biraz peynir 1-2 dilim ekmekle geçiştirip 200 300 kalori ile yetinebilecekseniz. Bu arada 1000 kaloriye SteakHouse menü bile yiyebilirsiniz. :S Allah korkusu oburluğun önüne geçiyor

Çok zor iş kilo vermek... Birazda kendiniz deneyerek yöntem bulmak zorundasınız. Ahmet ile Mehmet aynı şekilde kilo veremez. Ben oda sıcaklığından 10 derece fazla olan sebzeleri ağzıma atamıyorum mesela. Olay tamamen sizin kalori hesabınıza ve yediklerinize bağlı.