DoktorCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arz ve talebin kesiştiği noktada fiyatlanır. Elinde olmayanların satın almak istediği, elinde bulunduranların da satmak istediği yerde ortaya çıkar. Kripto piyasalarında da bu geçerlidir, menkul kıymetler borsalarında da. Manipulasyona açık olması fiyatlanmanın suni olarak yapıldığı anlamına gelmez. Geçici süreli olarak evet yapılabilir, fiyat şişirilebilir ya da söndürülebilir ki bu da bu piyasanın olmazsa olmazıdır. Uzun vadede mutlaka gerçek değerine gelir. Örneğin 1 milyar arzı olan bir projenin fiyatını ben az çok tahmin edebiliyorum. Ya da 250 milyon arzlı borsada listelenmiş bir projesinin aşağı yukarı değeri kestirilebiliyor. Sizin sandığınızın aksine fiyatı yüksek olan projelerin arkası BOŞ değil. Örn. etherium, bitcoin, bnb, mx...

Mesela bir oyun projesi tokeni var. Projeyi, ekibi okursun gelecekte yatırımın kar sağlar diye yatırım yaparsın. Mesela benim yatırım yaptığım oyun projesi ekibi bir araba firması ile anlaşmış. Bu tokenin değerini yükseltecektir. Bunu görmeyecek ne var ortada onu anlamıyorum?
kripto ların ederini/olmasını gereken değerini nasıl hesaplıyorsunuz?Ürettiği Teknoloji̇ hakettiği fiyata götürdüyse bunları #avax neden 7 de 1 fiyata düştü mesela.