Herkese merhabalar

Birçok kişi işsizlikten yana yakınıyor yakın zamanda bende staj yeri bulamadığım için forumda konu açmıştım bkz: ( https://www.r10.net/universite/31724...bulamamak.html )

Bu konudan önce ve sonrasında kariyer net sitesi , staj yapabileceğim firmaların kariyer sayfalarına sürekli bakınıyordum , hatta staj seferberliğine bile başvurmuştum ama okulun bitmesine şurda 15 gün kalmışken hala staj yeri bulamamak canımı sıkıyordu . linkedin pek aktif kullanmıyordum genelde yazılımcılar için daha çok önemli sanıyordum . Boş zamanımda hesabı aktif hale getirdim kurumsal bir fotoğraf ekledim , eğitimlerimi daha önceki kariyer geçmişimi vs. ekledim profil dolmuştu ve artık tanıdıklardan başlayarak sonra sektördeki firmaların insan kaynaklarına istekte bulunarak harekete geçtim.

Hatta Türkiyenin en büyük havayolu ve havalimanını işleten yönetim kurulu başkanlarına bile istek gönderdim ve kabul ettiler ( bu duruma çok şaşırdım pek takmayacaklarını sanıyordum , çünkü linkedine normal facebook twitter gibi sosyal ağ gözüyle bakıyordum. )
Ve şuanda hem cumhurbaşkanlığı istihdam ofisi staj seferberliğinden hem de linkedinden bizzat yönetim kurulu başkanı geri dönüş sağladı ve yazın havalimanında staj yapacağım .
Şuanda yabancı havayollarına , limanarına gözü diktim oralardan network edinmeye çalışıyorum fakat yabancı firmalar çalışma izni istiyor bu konuda yardımcı olmuyor . Eğer bu sorunu aşan varsa taktik isterim

İstanbul havalimanından yazın uçacak olan varsa pm atsın en fazla bi selfie çeker r10a atabilirim , bagajda kilo torpili veya hızlı geçiş sağlayamam üzgünüm

sürçü lisan ettiysek affola sanırım ilk defa forumda bu kadar uzun yazı yazdım.