mhazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Litresi 29 TL hocam 17 değil sizi de anlıyorum şişirilmiş fiyatlara alıştığınız için bedava gibi geliyor ama üreticiden alırsanız ve ihtiyacı varsa bu fiyatlara satılabilliyor normalde de 40 TL'ye satıyoruz
esnaflık yaparken bişey farkettim ben hocam.ürünün olması gereken,sizi kurtaran fiyatına filan satmanız yanlış.normal piyasası neyse 3 aşagı 5 yukarı o civarda olmalı ki alsınlar.bizim insanımız genel olarak pahalı olan daha iyidir düşüncesine sahip mesela.laf ederler mi,ederler bu neden bu kadar pahalı diye.ama yinede gidip yarı fiyatına satılan biyer varsa oradan almazlar.atıyorum mesela sattıgınız ürünün ortalama fiyatı 100tl ise,siz bunu 40tlden verirseniz insanlar bunun altında bi pislik var diye gelip almıyor.haklıdır,haksızdır olaylarına girmiyorum

ben bilgisayar işindeydim ve bizde dahi vardı böyle şeyler.bi örnek vereyim mesela bizzat yaşadıgım ; bi yer vardı bizle aynı işi yapan,ciddi ciddi söylüyorum benim para almadıgım işe adam +50tl para alıyordu ve millet bana degil,ona gidiyordu.ben o zaman 20-25tl format parası alıyorum ve formatdan öncede pcde adamın önemli dosyaları varsa onları benim harici hddye alıp,format sonrası yerine atıyorum.gelenler tabi normal kullanıcılar,benim saatlerimi alacak seviyede dosyaları olmuyor yani,bunada para mı alayım diyorum.

Bigün bi çocuk geldi,gta 5 indirmiş netden ama kuramamış.kurarmısın,kaça kurarsın filan dedi bi 15 yaşında filan,temiz yüzlü bi çocuk.5 tl ver kurayım dedim,verdi,kurdum,gitti.15 gün filan sonra pcye virüs girmiş,çocuk bana geldi format kaç tl diye ve 20tl dedim.içindeki oyunuda harici hddye alıp,tekrar kurar veririm sana ücretsiz dedim ve çocuk sevinip gitti.ertesi gün babası alıp,diger adama götürmüş.adam formata 100tl para almış,formatı sorunlu atmış,format sonrası driverları filan dahi kurmamış,gta kurulum dosyalarını hariciye alıp tekrar yerine atmaya +50 tl para istemişler.çocukta ben kurarım diye tamam demiş.onunda setup dosyası diye program files daki oyunun klasörünü almışlar.

kısacası benim 20tlye yaptıgım iş için adama 150tl para vermiş çocuk.10 günde zar zor indirdigi gta oyunu gitmiş,formatıda düzgün atmamışlar,eskisinin üzerine kurmuşlar,sürücülerde sorun var,eksik var filan.annesinden para alıp bana geldi tekrar ertesi gün ve anlattı bunları.20tlye sıfırdan temiz bi format attım,bi arkadaşta gta 5 vardı,onuda alıp kurup verdim çocuga.sevindi,aldı gitti...

benim 20tlye sattıgım fare o adamda en az 50tl ve o adam çatır çatır satış yapıyor,benim fiyatı görünce millet almadan gidiyordu.bilgisayar işinde bunu çok garipsemiştim açıkcası...