@Woopie; Ben seo konularında pek yorum yapmayı sevmem. Ama tespitlerinize katılıyorum.

Ben bu güncellemenin hemen ardından bir güncelleme daha bekliyorum. Ne olursa o ara olur diye düşünmeden alamıyorum kendimi.

https://www.youtube.com/c/GoogleChromeDevelopers/videos Google Chrome Developers videolarını izlediğimde şu kanıya vardım; artık tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşım sergilemeyi düşünüyorlar. Core Web Vitals hususunu kriterlere eklemiş olması da bunun ilk işareti idi bence.

Spam vs diyoruz ancak yüksek hit yakalamış olan sitelerin ilk sıralarda yer alması maalesef gündem ve kitle ile alakalı, haber siteleri örnektir buna.
Kendi sitelerimizi haber siteleri ile kıyaslamaya karşıyım.
Zaten google efendi haber sitelerini sadece ''haber'' kategorisine alacaklarını duyurmuştu. Uzun sürse de gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Şu an içerik siteleri biraz dalgalı olmakla birlikte olumsuz bir durum yaşanmadı ancak iki E-Ticaret sitesinde ciddi bir yükseliş söz konusu. Ve iki site de ayrı sektörde yer alıyor.
Bu şekilde ilerlerse ne ala

Ayrıca bir müşterimin sitesinde virüs mevcuttu ve binlerce japon vs index almıştı. Temizlik sonrası hızla toparlanmaya başladı, buna biraz şaşırdım açıkçası
Normalde bu kadar hızlı değişim beklemem çünkü. Güncelleme etkisi mi, denk mi geldi bilemiyorum.

@KraLL54; aynen katılıyorum; konuşmak için daha çook erken bence de

Bekleyelim, beraber görelim.

Bir not: Search Console da gelen kapsam uyarılarını bu ara dikkate almayın derim. En azından bir kaç gün bekleyin, test edin ve hata mevcut ise öyle işlem yapın.

Kolay gelsin herkese.