Hazır konusu açılmışken tamamı konu sahibine değil genel olarak bir cevap yazmak istiyorum. Çünkü kategorideki herkesle rakip değil arkadaşız. Yanlış anlaşılsın istemem
Müşterilerin güvenini sağlamak ya da iş alabilmek için ranktan başka sebeplere de sahibim. Sanki sadece mod rankı sebebiyle iş alıyoruz gibi lanse etmenizi
kabul etmiyorum.
Mesela moderatör olmadan önce de aynı kategoride "grafik tasarımcı" olarak aktif hizmet veriyordum. İ
lk üyeliğimi de sayarsak 12 yıldır aktif üyeliğim var.
Öncesinde hiçbir yarışmayı kaçırmazdım dolayısıyla
R10'un en çok yarışma kazanan tasarımcısı oldum.
Çok fazla olmasa da ben de biraz trade sahibiyim. (Zaten düşünüldüğü gibi çok iş alsam trade sayısına yansırdı.)
1 tane olumsuz yorumum yoktur.
Tüm bu olumlu sebeplerin verdiği güven, moderatör yetkisi verilmesine katkı sağladı. Yani herhangi birinin moderatör olması yerine işini bilen, kategorisine, dinamiklerine, eksiklerine ya da sorunlarına hâkim, sorun çıkarmamış birinin seçilmesi sizce normal değil mi? Ayrıca seçim için anket yapılmıştı.
Moderatör olduğum süreçte sırf bu düşünceniz kimsede oluşmasın diye en azından konu altında yazmamaya başlamıştım. Son zamanlarda uygun gördüğüm işler için yazıyorum. Kaldı ki bu sizin kadar benim de hakkım.
Moderatör olduğum süreçte sırf rank sebebiyle kazandı vb. olmasın diye -biliyorum saçma bir düşünce- tek tük keyfe keder yarışmalara katıldım, bu yarışmalarda moderatörlüğü diğer arkadaşlardan rica ettim.
Yani düşüncenizin aksine moderatörlük sebebiyle daha fazla kazanır hale gelmedim. Daha fazla kazanıyorum çünkü referans/hizmet kalitesi ve fiyat aralığı sebebiyle taban fiyatlardan çok uzakta bir aralıkta hizmet veriyorum. Mesela logo tasarım başlangıç fiyatım 6000 TL.
Yani istesem de sizinle rekabet içine giremem.
O yüzden merak etmeyin, herkes kısmetini yer. Rızk Allah'tan.