zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim düşünceme göre yaptıkları yanlışları göremeyenler kör olmalılar..

işin en kırılgan noktası;

ülkenın yarısından fazlası asgarı ucretle çalışırken

tl ye %500 değer kaybettir

alım gucunu 0 a ındır
bunun uzerıne asgari ücreti 4250 tl yap
ondan sonrada yasa tasarısı cıkarıp vatandaslara kolaylık saglaması acısından,herkes ın ev sahıbı olması acısından(düşüncesi ile)%0.99 faiz ıle ev kredısı ver

ve bununda aylık ödemesı 27000 tl olsun sonra cık ekranlara

harıka bır proje olarak adlandır bunu

bu nedemek bılıyor musun?sülalenıde al git demek..

bunun neyını goremez ınsanlar?bunu gördukten sonra gerıye ne kalıyor görmemız gereken

eskıden ev alabılme hayallerın vardı

artık hayal edebılıyormusun?
Haklı olduğunuz noktalar var. Ama siyasi herhangi bir düşünceye sahip olmadığım için ekonomik sorunların tamamını siyasete bağlamıyorum. Ne ülkeyi kurtardılar ihya ettiler derim nede batırdılar derim.

Pandemi ve savaşın sadece bizim ülkemizde değil dünyanın en ucundaki insana bile etkisi oldu. Bizde biraz daha ağır seyrediyor diyebiliriz. ekonomik sorunların büyük çoğunluğu pandemi ve savaşın getirisi. Gerisini hükümete bağlayabilirsiniz. Belki bir kısmını da muhalefetin aç gözlülüğü için Batı'ya koz vermesine bağlanabilir.

Ev fiyatlarına ve araba fiyatlarına gelince "BİZİM İNSANIMIZIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ" başka bir şey değil. Herkes fiyatları arttırınca kimse geri durmak istemiyor. Bu nedenle fiyatlar aldı başını gidiyor.

Peki bundan hükümetin etkisi nedir derseniz bence yabancılara şartsız açık kapı politikasıdır. Dikkat ederseniz Arap veya mülteci demiyorum. Yabancı diyorum çünkü bu ülkeden İngiliz de ev alıyor Alman da Suudi de. Yabancılar dövizle ev alınca tabi bizim açgözlüler uç kuruş daha fazla kazanayım diye evlerini yabancılara göre fiyatlandırır.

Almasınlar da demiyorum. Elbette alsınlar. Ama 500 bine vatandaşlık karşılığında değil elbette. Uğruna bunca sıkıntı çekilen topraklar bu kadar ucuz olmamalı.