Ben 2021 yılı başından beri piyasadayım, 2021 mart ayı yükselişlerinde güzel paralar kazandım, (şans eseri) bir çok borcumu kapattım rahatladım. Ama 2021 yılı sonunda çalışıp biriktirerek kazandığım 10k dolar piyasanın çökmesiyle eridi gitti 800$ civarlarına kadar geriledi.
2021 aralık ayından beri yaşanan düşüşlerde, panik satışı yapmayalım olayına kapıldık ve para eridikçe eridi. Anladım ki bazen %50 zararda bile olunsa çıkılması gerekiyor. Bu süreçte yatırım yaptığım coin yarı fiyatına gelince eklemeler yaptım ve %30 daha düştü. Burası artık diptir dediğim yerde biraz daha ekleme yaptım ve %15 kadar daha düştü. Artık ekleyecek parada kalmadı, anaparadan eserde kalmadı.
Nisan 2022 başında %50 zararım vardı bu zararla çıkılmaz paniklemeyim diye bekledim ve mayıs ayındayız neredeyse %90 zarardayım.
9$ dolardan giriş fiyatım olan coinde eklemeler yaparak ortalamam 4.7$ düştü, döviz yükselmesininde etkisi var. Fakat şuan coinin fiyatı 0,80$. Olası bir boğada bile 5x üzeri yapması lazım paramı kurtarabilmem için. Buda pek umut verici görünmüyor. 2021de kazandığım parayı şuan anaparamla ödeyerek ödeşmiş oldum.
Kripto borsasında ciddi bir para kazanıp çıkmak gerekiyor veya dibin dibi fiyatları beklemek gerekiyor. Yoksa verdiğini geri alıyor değişen birşey yok.
Şimdi 0,80$ düşen coine 20k TL ekleme yapsam ortalamayı 3$ düşürsem diye düşünüyorum ama elim gitmiyor, sürekli içine çekiyor çünkü bataktan başka birşey değil.
Kripto borsasında ciddi bir para kazanıp çıkmak gerekiyor veya dibin dibi fiyatları beklemek gerekiyor. o kadar haklısın ki hocam