Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim. Biraz internetten araştırdığıma göre fıtık doktorda söylemişti ilk teşhisin de ancak, daralma mevcut kısımlarını görünce tedirgin oldum. 2. Raporlaması da aşağıdaki gibi,
KONTRASTSIZ AKCİĞER VE MEDİASTEN MRG TETKİKİ Teknik : Koronal FFE Aksiyel FFE T1 Bulgular :
- İnterventriküler septum hafif hipertrofik görünümdedir. Mediastinal vasküler yapılar, kalp konfigürasyonu doğal görünümdedir.
- Bilateral akciğer havalanması normaldir. İntratorasik kitle sinyali izlenmemiştir.
- Bilateral AC alt zonlarında kronik fibrotik yapılanmalar bandlar gözlenmektedir.
- Kemik yapılar ve yumuşak dokular doğal görünümdedir. Detaylı torasik vasküler analiz için BT anjiyografi önerilir.
- KONTRASTSIZ AKCİĞER VE MEDİASTEN MRG TETKİKİ Teknik : Koronal FFE Aksiyel FFE T1 Bulgular : İnterventriküler septum hafif hipertrofik görünümdedir. Mediastinal vasküler yapılar, kalp konfigürasyonu doğal görünümdedir. Bilateral akciğer havalanması normaldir. İntratorasik kitle sinyali izlenmemiştir.
- Bilateral AC alt zonlarında kronik fibrotik yapılanmalar bandlar gözlenmektedir. K
- emik yapılar ve yumuşak dokular doğal görünümdedir. Detaylı torasik vasküler analiz için BT anjiyografi önerilir.
Buda temiz sigara içiyor musun? Akciğer hastalığı geçirdin mi?