Merhaba Arkadaşlar,
Bir kaç gün önce göğüs ağrısı sırt ve boyun kısmına vuran ağrılar nedeniyle doktora gittim. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine gittim. Doktor muayene etti teşhis olarak boyunda kireçlenme ve boyun fıtığı olduğunu söyledi ancak, korkulacak birşey olmadığını henüz yeni bir süreç olduğunu benimle paylaştı. Lakin benden MR çektirmemi ve mr sonucuna göre yol haritamızı oluşturacağını söyledi. Bugün raporlama geldi e nabızdan baktım görüntü yok ancak rapor detayına aşağıdaki kısımlar not düşülmüş mr sonuçları; özellikle siyah ile kalınlaştırdığım kısımlar dikkatimi çekti. Doktorla 4 gün sonra randevum var ancak, aşağıdaki kısımlar beni endişelendirdi. Bu durumu daha önce yaşayan var mı ?

• SERVİKAL SPİNAL MR İNCELEMESİ Teknik: T1-T2 SE sagittal T2 FSE aksiyel Bulgular : Servikal lordoz olağandır.
  • Servikal vertebra korpus köşelerinde osteofit formasyonları izlendi.
  • End platelerde tip 2 dejeneratif değişiklikler izlenmiştir.
  • Vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri doğaldır. Kemik iliği sinyali homojen izlenmektedir.
  • C3-C4 düzeyinde posterosantral protrüzyon, anterior araknoid mesafede daralma mevcuttur.
  • C4-C5 düzeyinde posterosantral protrüzyon izlendi, anterior araknoid mesafe obliteredir.
  • C5-C6 düzeyinde geniş tabanlı posterosantral disk hernisi izlendi.
  • Anterior araknoid mesafe obliteredir. Sol nöral foramende daralma mevcuttur.
  • C6-C7 düzeyinde superior uzanımlı disk hernisi izlendi, anterior araknoid mesafe tama yakın obliteredir.
  • Görüntü alanında C7-T1 düzeyinde geniş tabanlı posterosantral protrüzyon izlenmiştir. İnceleme alanına giren spinal kordun intensitesi homojendir.
  • Paraspinal yumuşak dokular doğaldır.
  • Kranioservikal bileşke normaldir.
  • SERVİKAL SPİNAL MR İNCELEMESİ Teknik: T1-T2 SE sagittal T2 FSE aksiyel Bulgular : Servikal lordoz olağandır. Servikal vertebra korpus köşelerinde osteofit formasyonları izlendi.
  • End platelerde tip 2 dejeneratif değişiklikler izlenmiştir.
  • Vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri doğaldır. Kemik iliği sinyali homojen izlenmektedir.
  • C3-C4 düzeyinde posterosantral protrüzyon, anterior araknoid mesafede daralma mevcuttur.
  • C4-C5 düzeyinde posterosantral protrüzyon izlendi, anterior araknoid mesafe obliteredir. Sağ nöral foramen daralmıştır. C5-C6 düzeyinde geniş tabanlı posterosantral disk hernisi izlendi.
  • Anterior araknoid mesafe obliteredir.
  • Sol nöral foramende daralma mevcuttur.
  • C6-C7 düzeyinde superior uzanımlı disk hernisi izlendi, anterior araknoid mesafe tama yakın obliteredir. Görüntü alanında C7-T1 düzeyinde geniş tabanlı posterosantral protrüzyon izlenmiştir. İnceleme alanına giren spinal kordun intensitesi homojendir. Paraspinal yumuşak dokular doğaldır. Kranioservikal bileşke normaldir.
  • Detaylı torasik vasküler analiz için BT anjiyografi önerilir.