Keyword önemlidir. Daha önemlisü long tail keyword (uzun kuyruk anahtar kelime) bu şekilde arama yaparsanız, kaynaklara erişirsiniz. Aslında nich dediğimiz olay budur. Hedefi tam isabet ettirmektir. Örneğin elbise bir niş olamaz bana göre olsa olsa kategori olur. Ancak kırmızı uzun yırtmaçlı parti elbisesi tam bir niche olur. (E-ticaret örneği verdim ama mantık aynıdır)

Kullanıcı rank math üzerine bir arama yaparsa muhtemelen devasa rakipler önünüzde olabilir. Ancak aynı konu üzerine long tail kapsayan bir makalede sizin öne çıkmanız daha kolay olacaktır. En iyi yöntem bir tane anahtar kelime belirlemek ve diğer alt kelimeleri buna dahil etmek olacaktır. İçerikleri bu şekilde oluşturmak google amcaya konuyu ayrıntılı ele aldığınızı gösterir diğer etkisi de, direkt konuyu değil de alt dallarını da arayanları siteye çekmektir.

Ben puanlama olayına çok inanan biri değilim. Google çalışma mantığını sıradan bir yazılımın insafına bırakmak olmaz. En iyi sonuç trafiktir. İçerik trafik getiriyor ve bir kaç tane dahi olsa kelimede çıkıyorsa tamamdır.

Not: Niche uzmanı değilim.