Herbalife vb ürünler Almanya'da üretilen Dez markalı ürününü taklididir. Dez 2000lerin başında Türkiye'de satıldı ama bu Herbalife vb taklit ve hatta DEZ ismini kullana sahtecilerle başa çıkamayıp çekildi piyasadan. Ürünün üreticisi Alman Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kurulda vazfieli Prof. Dr. Fikret Aktaş. Ben de kilolarım sebebiyle öğretmen arkadaşlarımın tavsiyesiyle başladım. Ama öncesinde 5 sene düşündüm neredeyse. Taa ki Fikret hocayla mesajlaşıp, sonra konuşuncaya kadar. İrtibat kurmak isterseniz kendi şahsi sitesi var. Aklınıza gelen herşeyi rahatça sorabilirsiniz. Öyle Herbalife gibi, bilmem ne gibi saadet zinciri gibi değil. Direk doktorundan, sahibinden bilgi alıp hatta Türkiye'ye geldiğinde kendisinden randevu alıp, kullanmaya başlıyorsunuz. Böyle bir imkân varken ne gereği var pazarlamacıların, saadet zincirlerinin kandırmacasına para kaptırmanın. Ben memnun kalmıştım. Fakat sağlık bu. Her tedavi herkeste aynı şekilde uygulanmaz, herkeste aynı etkiyi vermez. Fikret hocayla görüşün, kararınızı sonra verin. İsterseniz özelden web adresini yazarım ama zaten rahatlıkla bulursunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun. Şifalar dilerim.