Ben 15 yaşından beri egzama ile savaşıyorum, 25 yaşımdan beri de sedefle. Şuan 34 yaşındayım.
Bu hastalıkların birçok türü var, sıkıntıdan veya işte ev hanımlarının arada sırada temizlik maddeleri yüzünden elinde vs. çıkıp bir süre sonra kendiliğinden veya kremle vs. geçen geçici türde olanlar.
Bir de kronik bir biçimde hayatınız boyunca çekmek zorunda kaldığınız insanın ömründen ömür götüren bir tip. Eğer kronik tipteyse bu hastalığın tedavisi yok.
Şuan benim ileri seviyede sedef ve sedef romatizması yaşamamdan ötürü bazı iğne tedavileri görüyorum bu iğneler hayat konforumu yükseltiyor fakat iğneleri bıraktığımda bir iki ay geçmesin yine her yerimde egzama ve sedef yaraları çıkmaya başlıyor.
Allah'ın belası ve inatçı bir hastalıktır, umarım sizin egzamanız ileride bende olduğu gibi sedefe ve sedef romatizmasına dönmez. Çünkü bende de önce egzama olarak kulak arkası, saç dibi, kasıklarda vs. kendini göstermişti yaşım ilerleyince sedefte çıkmaya başladı.
İğne tedavisi çok ileri bir seviyede olursa uygulanıyor genelde şu aşamada merhem, krem ve konazol gibi şampuanlarla idare etmek zorundasınız diye düşünüyorum.