Somuncu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nft nerden aliniyor hocam bilgi verme şansınız varmı
ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oyun içi alım veya nft sitelerinden alınıyor sanırım. Benimde bu meseleyi anlamak için vaktim olmadı henüz. Biri aydınlatsa güzel olacak
opensea, looksrare, rarible, solanart vb nft marketplacelerden alabiliyorsunuz. Ethereum ağındaki nftler için opensea solana ağındakiler için ise solanart'ı tercih edebilirsiniz. Opensea kullanmak için bir metamask cüzdanı solanart kullanmak için ise phantom vb solana cüzdanlarını kullanmanız gerekir. Metamask veya phantom cüzdanlarınıza borsadan aldığınız coinleri ilgili ağ üzerinden coin gönderimi sağlayabilirsiniz.

NFT'lerin utility - art - gaming - collectible - metaverse gibi kategorileri vardır. Yatırım yapacağınız nft'nin amacına karar verdikten sonra nft araştırmasına başlayabilirsiniz. Amaç oyun oynayarak para(koin) kazanmaksa Gaming yani P2E(play to earn) projelerini, sadece sanat için alacaksanız art, bir faydası olsun bana bunun fiziki bir şirketle veya projeyle bağlantısı olsun trading tool gibi yardımcı araçlara erişim sağlayabileyim, bana sağlayacağı faydalar olsun diyorsanız utilities projelerine yönelebilirsiniz. Yeni çıkacak projeleri raritysniper veya raritytools gibi sitelerden takip edebilirsiniz. Aynı zamanda bu sitelerden piyasada olan nft koleksiyonlarındaki bir parçanın nadirlik seviyelerini kontrol edebilirsiniz.

Ve son olarak https://nonfungible.com/reports sitesine giderek ücretsiz olarak 2018'den 2022 ilk çeyreğine kadar araştırma yapmak için NFT raporlarına ulaşabilirsiniz. Bu sektörü tanımak için faydalı olacaktır.

Not: Bazı solana projeleri opensea'ye geldi yine phantom cüzdanı kullanarak opensea üzerinden alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Dipnot: Videodaki NFT projesi Axie Infinity. Onun için ronin cüzdanı kurmanız ve kendi marketplace'inden ticaret yapmanız gerekiyor.
Önemli not: Hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarınızı yapmanız gerekmektedir.