Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam;

Yeni bir ev satın alsanız, kiracınıza ulaşmak istemeyecek misiniz? Bu konuda kanunlar ne der konuyu güncellerseniz hep beraber öğreniriz de, adamın size ulaşmasında ne gariplik olabilir anlamadım? Birisi numaranızı paylaşacak ki iletişim olacak.

Ben wp üzerinden iletişime geçmeyi değil de arayıp konuşmayı, sonrasında bilgileri wp üzerinden atacağımı söylerdim orası ayrı..

Ev satışlarında kiracının bilgisi ve rızası niye olsun. Sizin Allah göstermesin parayı ihtiyacınız oldu, evi satmanız gerekiyor. Kiracınızdan icazet mi alacaksınız? % kaç izin verir? Olsa olsa satmak istediğiniz zaman müşterilere evi gezdirmek isterlerse kiracıya uygun şekilde ev gezdirme yapılır.

Elbette evi yeni alanın da, sizin de haklarınız vardır. Söyledikleri şekilde çıkmayı tercih etmiyorsanız avukatla işlem yapmanız daha faydalı olacaktır.

Umarım memnun olacağınız bir senaryoyu, süreç uzamadan hayata geçirme fırsatı yakalarsınız.
Birkaç keredir belirtiyorum, bende ev sahibiyim ve mağduriyet yaşadığım için bu evi tuttum. Burada da daha komik bir mağduriyet başıma geldi şuan. Benim muhatabım, kira sözleşmesini yaptığım eski ev sahibi ve buna şahit olan emlakçıdır.

Eğer evi satmak istiyorsa bana ulaşıp, emlakçı ücretini; taşıma ücretlerini; peşin ödenen kiraları; kız kardeşimin okulunun yakınında ev tuttuğumuz için buna uygun benzeri bir ev bulma konusunda yardımcı olmalı. Ayrıca yasal olarak yeni tutulan evin kirasının mevcut kontrattaki ile farklı olması durumunda, aradaki farkı da eski/yeni ev sahibi ödemeli.

Ayrıca dediğiniz şey hukukta boşluk olduğunu gösterir, o zaman ben de ev satın alır; 12 aylık kirasını alır ardından satarım. Yeni ev sahibi düşünsün değil mi?

Son olarak yanıldığınızı düşündüğüm konu, benle iletişim kurabileceği tek yer noter onaylı ihtarnameyi gönderdiği posta yoludur. Posta ile ulaştıktan sonra eğer rızamız olursa, cep telefon numaramızı isteyerek oradan ulaşma yoluna da gidebilir. Ayrıca sözleşme doğrudan karşı taraf tarafından feshedilmiş oluyor. Burada bir yaptırım uygulanmayacak mı? Burası ayrıca şahıs şirketimin ofisi olarak gözükmekte. Örneğin sizin dükkanınız olduğunu düşünelim, aylarca masraf yaparak dayayıp döşediniz ve sahibi siz içerideyken mülkü satıyor. Sizin zararınızı kim karşılayacak? Bu çocuk oyuncağı mı?

Forumda dahi bir web sitesi satışı yaparken uymanız gereken kurallar kapsamında konu açar ve satış yaparsınız. Bu arkadaşlar nizam , hak hukuk duymamış sanırım.