Sdcajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuya şöyle giriş yapmak istiyorum Hali hazırda Sözleşme Tek taraflı değildir maalesef bizim burda Sadece ev sahibine yarıyor gibi bakılıyor ama aktif sözleşmede Akdi geçen Ev için 1 yıllık kontrat yapılmış yani ev sahibi tapusu üstünde olsa dahi ev konusunda herhangi bir Söz sahibi değildir ( sözleşmede bir madde eklenmedikçe ) Kiralanan süre Zarfında Herhangi bir sorun yaşandı ise Ev sahibi Kiracıdan çıkmasını isteyebilir ve hukuksal yetkisini kullanabilir lakin ev sahibinin Herhangi bir yazılı kanıt veya 3 görgü tanığı olmadığı sürece kiracı kalmak isterse sözleşme uzar (yani kısaca kiracının haklarını ve ev sahibinin maks yapabileceklerini anlattım) şimdi gelelim satış konusuna İçinde kiracı olan bir meskeni Satarken Mesken sahibi yeni alıcı ile noter onaylı bir sözleşme yapması gerekir Ve bu sözleşme Kiracının süresini belirten kira bedelini belirten Maddelerdir Bu sözleşme yapılmadıysa mesken sahibi yeni sahibi ile kiracıyı tanıştırmak zorundadır Bu iki kişi Oturup anlaşmalı yeni sözleşme yapmalıdır Lakin anlaşamadıysa kiracı hakları şunu sağlar sözleşmenin bitmesine 1 ay 1 gün dahi kalsa aynı şartlarda kiracı 6 ay daha kullanım sağlayabilir not: herhangi bir kaynak değildir Hukuka olan merakım ve Daha önce Emlakçılık yaptığım için Bilgilerimi Aktardım

Kira kontratı bitmeden ev sahibinin evi satması durumunda öncelikle en geç altı ay sonra evin boşaltılması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi gerekiyor. Eğer ev sahibi bu ihtarnameyi çekmezse kira kontratı aynı haliyle devam ediyor.