İhtarname içeriği: 6 ay içerisinde evi tahliye edin.
Selamlar, herkese keyifli bir akşam dilerim.
Kısaca 7 ay önce kiralamış olduğumuz ve ev sahibinin bize 2 ay geç teslim ettiği; emlakçıya peşin ödeme yaptığımız yeni evimiz maalesef ev sahibimiz tarafından bilgimiz ve rızamız dışında satılıyor. Eski ev sahibi, yeni ev sahibine yine bilgimiz ve rızamız dışında; sözleşmenin taraflarından babamın telefonunu veriyor. Emlakçı'yı aradığımızda bize ters ters cevaplar veriyor, ortadan kayboluyor.
Maalesef, kendini kurnaz zanneden birkaç gereksiz insan yüzünden, ev içerisinde zehir gibi bir akşam geçirmekteyiz. Daha sonra yasal haklarımı öğrenmek için bilgisayara geçtiğimde detaylı bir konu açacağım ancak yukarıdaki olay hakkında düşüncelerinizi benle paylaşabilir misiniz?
Öncelikle internet üzerindeki on dakikalık araştırmam sonucu 3 insanı bazı haklarim dahilinde dava etmek istiyorum. Bunun için bir adet avukata bilgi gönderdim dönüşünü bekliyorum.
1) Ev'i bilgi ve rızamız dışında, sözleşme süresi dolmadan satan; kişisel bilgilerimizi kvkk'yı yok sayarak paylaşan ve bu komik duruma sebebiyet veren ev sahibi.
2) Ev'i bulmak için ve sözleşme sürecinde taraflar arasında olan; şuanda düzgün cevaplar vermeyip ortadan kaybolan ev sahibi. (Kendisini tüketici hakem heyetiyle de tanıştırmak isterim)
3) Whatsapp'tan ihtarname gönderen ve kiracının bilgisi haricinde paylaşan, bilgileri alan yeni ev sahibi.