zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3-4 AY ONCE ANKARADAN iş için gerede istikametınden gecıyorduk sabah 9 du kahvaltı yaptık çay tereyagı bal peynır zeytın yedım kahvaltı yaptık

çıktık yola 5dk sonra cevırmeye gırdım üfleyın dedı,memur bey bu saatte alkolmu alınır dedım ufleyın lutfen dedı ufledım

alkollu cıktınız dedı nasıl olur yahu dedım şimdi kahvaltı yaptık

ama yasal sınırların altındasınız dedı aracınız tıcarı olsa baglayacaktım ama sımdı baglamıyoruz dedı sınırların altında dedı promılını hatırlamıyorum

dıger polıs geldı dezenfektan sıktınızmı dedı aslında sıkmamıstım ama evet dedım,(sıkmış olsaydım bile içmiyoruz sonuçta.) ondandır dedı ıyı yolculuklar dedı yolladı ama canımı cok sıkmıstı bu olay boyle bır sacmalık nasıl olurkı
Dün geceden beri deli oldum tonla akademik makaleler okudum.
Dezenfektan ve kolonya gibi ürünlerin içinde aşırı oranda alkol var.
Alkol uçucu bir madde.
Sürdükten sonra ortama başlı olarak buharlaşıp havaya karışıyor.
Sen bu havayı soluyorsun ve nefesinde yani alkolmetreye üflediğin havada etanol yani alkol bulunuyor.
Bir sürü ticari sürücü, taksici, kamyoncu, iş aracı kullanan insan bu dezenfektan yüzünden ehliyeti kaptırmış.
Çünkü ticari araçlarda sınır 0.20 promil şahsi araçlarda 0,50 promil.

Ağzıma sıktığım sprey parfümün bileşimine baktım. içindeki alkol oranı %84. (Alcohol Denat. 84.4%)
https://www.amway.com.tr/Ferahlatıcı...ter™/p/120351
Çevirmeye girmeden 1 dakika önce yanımda kız arkadaşım var eve bırakırken öperim ağzım kokmasın diye 3 fıs sprey sıktım ağzıma.
Ağızdaki nefesteki alkol oranı ve kandaki alkol oranı farklı şeyler.
Mesela bira içme. Sadece bir yudum bira ile ağzını çalklaka gargara yap.
5 dakika sonra alkolmetreye üfle, kanında hiç alkol olmasa da ehliyeti anında alırlar.
Sonra gidip kan testi yaptırıp sulh cezaya dava açıp ölme eşşeğim ölme çabasına giriyorsun.

Yani çevirmeye girmeden 20 dakika öncesine kadar ne yediğinize, dezenfektan kullanıp kullanmadığınıza, kolonya kullanıp kullanmadığınıza, ilaç alıp almadığınıza dikkat edin.
Çünkü bizim KUTSAL sandığımız devlet alkollülerin ehliyetini toplayayım derken arada alkolsüzlerin ehliyetini de topluyor.