Arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebine gelmeden önce 2 tane hikayemi anlatmak istiyorum birisi ilk üyeliğimi aldığımda diğeri ise geçen hafta olmuş bir olay.
1.Hikaye
Bu foruma ilk geldiğimde oyun konsoluna merakım olduğu için xbox one x alacaktım bir tane arkadaştan fiyatı piyasa değerindeydi 2500 tl gibi bir rakam.Ben parayı direk gönderdim arkadaşa çünkü profili 9 senelikti ve 300+ trade puanı vardı tabikide dolandırıldım daha sonra araştırdığımızda ise eski üyeliklerde uzun zamandır ticaret yapmamış arkadaşların hesaplarının hacklendiğini farkettik.Gerçek hesap sahibine ulaştığımızda ise aylardır foruma girmediğini söyledi ve arkadaş bu profil üzerinden onlarca kişiyi dolandırdı.
2.Hikaye
Geçen hafta konu açmıştım faturalarımı ödemem gerek acil işe ihtiyacım var diye yine aynı şekilde eski üyeliğe sahip ve bayağı yüksek tradeli bir arkadaş bana yazdı hocam instagram hesabım var satılmasını sağlarsan 100 lira vereceğim diye mesaj attı.Bende r10 profilini doğruladıktan sonra maalesef arkadaşın adına konu açmak gibi bir aptallık yaptım ve arkadaşın uzun zamandır milleti dolandırdığını öğrendim bu olay yüzünden başım çok ciddi derecede yanacaktı çünkü arkadaşa o olaydan sonra tanıştığım bir hocam mesaj atmış ve hesabı satın almak için para göndermişti.Uzun uğraşlar sonucunda benim konuyu açmak dışında bir hatam olmadığı için ve ismini vermek istemediğim hocam ( rahatsız olabilir diye ) yeniden ona çok teşekkür ediyorum hatamı anladı ve anlayışla karşıladı ve o hocama yeniden çok teşekkür ediyorum bana uzun dönemlik bir iş teklif etti ( instagram hesaplarına post hazırlayacağım. ) Şimdi sonuca gelelim demek istediğim şu arkadaşlar kesinlikle yüksek miktarda bir ticaret yapmadan önce profil sahibinin kesinlikle o olduğuna emin olun ve gerekli bütün tedbirleri alın çünkü burası ne kadar yararlı bir platform olsa bile maalesef *********** sayısı inanılmaz derecede fazla ( ya da hepsi bana denk geldi ) bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle önleminizi alın.
Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın arkadaşlar biraz içimi dökmek istedim hepinize iyi geceler , iyi çalışmalar dilerim.