Bugün başıma gelen olaylar silsilesi tam bir Aziz Nesin hikayesi gibi.
Akşam arkadaşlar ile Balçova'da bir kafede oturmaya gittik tüm akşam 3 amerikano ve 1 çay içtim..
Cafe'nin önünde park yeri vardı ama arabanın geri vites kamerası bozulduğu için döndüp gidip yolun karşısındaki daha geniş olan yere partkettim.
Gecenin sonunda kız arkadaşımı ve arkadaşını evlerine bırakmak için arabaya bindik.
Kız arkadaşım sakızdan nefret eder, o yüzden arabayı hareket ettirmeden fıs fıs ismailin kullandığı gibi bir ağız deodorantından 3 fıs ağzıma sıktım arabayı hareket ettirdim.
50 metre sonra sağa dönüş vardı polis çevirmesini gördüm ama kendimden çok emin olduğum için kaçmadım devam ettim.
Polis arabayı çevirdi ve ehliyeti isteyip alkolmetreye üflememi istedi.
Yılbaşından beri alkol almayan ben tüm özgüvenimle alkolmetreye üfledim.
Veeeeeeeee 0,64 promil alkollü çıktım.
5 aydır bir az bile alkol almadım, alkol kullandığım zaman taksi kullanırım ama polis ehliyeti vermedi.
Aracın anahtarını alıp aracı bağlamak istedi.
Hemen kardeşimi çağırdım, tekrar üflemek istedim.
Polis 2 kere üflemek mümkün değil ancal kan testi yaptırabilirsiniz hastaneye gidip dedi.
@Yeniceri; hocamı aradım tavsiyeler aldım.
3 saat içinde hastaneye gidip kan tahlili vermek lazım çünkü çevirmeden sonra geçen her saat 0,15 promil ekleniyor ve 3 saatten sonra zaten alkollü sayılıyorsunuz.
Kardeşim 20 dakikada kendi aracı ile geldi aracı bağlatmadık, benim araçla hemen en yakın dokuz eylül üniversitesi hastanesine gittik.
Burada üniversite hastanesiyiz alkol testi yapılmıyor diye gönderildim.
Yeşilyurt devlet hastanesine geçtim. Acile girdim alkol testi istedim.
Kimliğinizi rica ediyoruz dediler. Veeeeee yanımda kimlik yok.
Çünkü ben yanımda kimlik olarak ehliyet taşırım ve ehliyeti polis aldı.
Hemen kardeşimi eve gönderdim kimliğimi alıp gelmesi için.
Kardeşim eve varınca farkediyor ki evin anahtarı kendi arabasında kalmış.
Oradan en yakın annemlere gidiyor onlardaki anahtarı almaya.
Anahtarı alıyor eve gidiyor, kimliğimi bulamıyor pasaportumu alıp geliyor.
1 saat 40 dakika sonra kan testini verdim.
Sonucu yarın alacağım ama 0 çıkacak.
Sonucu alıp gidip cezaya itiraz edeceğim.
Kabul edilip edilmeyeceği belli değil.
Kabul edilirse bile sulh ceza hakimliğinin kararı ne zaman vereceği ve ehliyeti ne zaman geri alacağım belli değil.
Çok net biliyorum ki bu alkol oranının nedeni çevirmeye girmeden 1 dakika önce ağzıma sıktığım ağız spreyi.
Yani ağız deodorantı, ağız gargarası, boğaz spreyi kullanıyorsanız bunları kullandıktan hemen sonra alkol kontrolünde sorun yaşayabileceğinizi bilin.
Benim gibi senede 2-3 kereden fazla alkol tüketmeyen bir adam alkolden ehliyetini kaptırdı.
Üst üste bu kadar aksilik yaşandıktan sonra sadece her işte bir hayır vardır diyerek kendimi avutmak istiyorum.
Belki bu saçma gece başıma gelecek daha büyük bir beladan beni kurtardı.
EDİT:
Kan testi sonucum 0,10 promil çıkmış, oysa 1 saat 20 dakika önceki alkolmetre sonucu 0,64 promil.
Bu sürede 54 promil alkolün düşmesi imkan dahilinde bile değil.
Sürekli idam gelsin idam gelsin diyenler var.
Bu devlet böyle, idam gelirse 1000 tane tecavüzcünün yanında 3-5 masum adamı da asarlar.
Çünkü bu bürokraside suçsuzluğun ispatlamak gerçekten problem.
Konu ile ilgili araştırma yaptım alkol nefes teslerinde yalancı pozitif çıkma olayları son derece yaygınmış. Dezenfektan kullanımı, kolonya kullanımı, ağız spreyi gargarası, ağız bakım ürünleri kullanımı, astım inhalerleri, çeşitli ilaçlar ve yiyecekler kullanımdan sonra 15-20 dakika boyunca nefeste yalancı pozitif alkol gösterebiliyormuş. Trafik polislerinin sürücüye sadece alkol aldın mı sorusu sorması yeterli değil. Alkol aldınız mı? Son 20 dakikadır ağız spreyi, ilaç, dezenfektan, kolonya kullandınız mı gibi bir soru sorması lazım. Bu tarz maddeleri kullananların ya alkol metre kontrollerinin 20 dakika sonra yapılması lazım ya da ilk kontrol hemen yapılı 20 dakika sonra ikinci bir kontrol imkanı tanınması lazım. Alkollü sürücülerin 6 ay ehliyetini almak kesinlikle doğru ama ölçümün kesinliği ve tutarlılığından emin olunuyorsa.
Ben kendimden çok emin olduğum için çevirmeden kaçma imkanım varken kaçmadım, özgüvenle de üfledim.
Şimdi en iyi ihtimalle bir kaç ay, en kötü ihtimalle 6 ay ehliyetsiz kaldım.
Araç kullananlar alkol maueyenesine girerlerse dezenfektan kolonya ilaç ağız bakım ürünleri gibi maddeleri son 20 dakika içinde kullanmadıklarından emin olduktan sonra üflesinler.